29 november 2021

Ruim een ton om jongeren in coronatijd in beweging te krijgen

Van de 95,5 miljoen die het Rijk dit jaar in het kader van corona beschikbaar heeft gesteld voor jongeren, ontving de gemeente Bodegraven-Reeuwijk 102.544,- euro. Dat geld wordt ingezet voor activiteiten die moeten voorkomen dat jongeren door de coronamaatregelen psychisch in de problemen komen.

• Voetbaldriedaagse bij Rohda ’76.

Jeugd lijdt onder coronamaatregelen

Amine Bakkali heeft afgelopen voorjaar samen met de gemeente een breed onderzoek onder jongeren uitgevoerd. In de enquête gaf 45% van de jongeren tussen 13 en 17 jaar aan dat het slecht tot heel slecht gaat met schoolwerk. Meer dan de helft heeft zich de afgelopen vier maanden eenzaam gevoeld en 84% van de jongeren ouder dan 18 jaar heeft zich verveeld.


Uitvoeringsplan Perspectief voor de Jeugd

In samenwerking met SAM Welzijn, Bureau Bousa, het jongerenwerk, de stichting Sport en Welzijn, het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Sociaal Team is een uitvoeringsplan Perspectief voor de Jeugd gemaakt. Er is een focusgroep opgericht die uit jongeren bestaat, waarmee de plannen in oktober zijn besproken.


Jeugd in beweging brengen

Het geld wordt ingezet voor ondersteuning van partijen die bewegen als middel inzetten om jongeren te bereiken. De activiteiten zijn gekozen in samenhang met het Preventie en Sportakkoord en het algemeen jongerenwerk, zodat de activiteiten ook na de coronaperiode kunnen worden voortgezet.


Gedurende een jaar wordt een specialistisch ondersteuner jeugd GGZ ingezet bij de huisartsen. Het doel is voorkomen dat jongeren in de GGZ zorg terechtkomen. Verder gaat het jongerenwerk meer investeren in communicatie over het jongerenwerk onder jongeren. Om deze reden heeft het jongerenwerk naast de gerichte activiteit Let’s Eat, specifiek ingezet op verbetering van de communicatie met jongeren.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu