Gepubliceerd 29 maart 2023

Ruim 850 deelnemers aan paaswandeling

De paaswandeling die afgelopen woensdagavond werd georganiseerd in Bodegraven door Kindcentrum Wereldwijde, Prinses Beatrixschool, Da Costaschool en drie kerken, werd bezocht door ruim 850 deelnemers. Het toneelspel bij Herodes en Pilatus was zo goed dat de kinderen het spontaan voor Jezus opnamen en uitriepen dat hij onschuldig was.

Scene paaswandeling bij de dorpskerk

Langs de route met acht scenes waarvan een aantal met een prachtig decor, zoals: Jeruzalem op het Raadhuisplein, de scene met Herodes bij de dorpskerk, de scene met Pilatus achter de Lutherkerk, de kruisiging in het rosarium en het graf op het speelplein bij de Da Costaschool.

Het verhaal over de kruisiging en opstanding van Jezus stond na afloop van de wandeling weer bij iedereen helder voor de geest.

In de loop van de week zal er een compilatie van de wandeling te zien zijn op tv bij BR6.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN