Gepubliceerd 12 september 2022

Rotary organiseert donateursactie voor Oekraïne

Rotary Bodegraven gaat tijdens de Najaarsmarkt donateurs werven om geld in te zamelen voor noodhulporganisatie ShelterBox. Deze internationale organisatie brengt hulpboxen naar slachtoffers van een ramp of conflict.

Op zaterdag is de noodhulptent te bezichtigen. Ook zal er een aantal van de iconische groene ShelterBoxen te zien zijn, waarin het noodhulpmateriaal van ShelterBox verzonden wordt. Bezoekers van de Najaarsmarkt kunnen donaties geven voor deze hulpmiddelen. Rotary wil op deze manier graag de mensen in Oekraïne helpen.

De materialen in de doos helpen de mensen in de eerste fase na een ramp te overleven. In een hulpbox zit bijvoorbeeld een noodhulptent waarin een hele familie kan verblijven, dekens, een set kookgerei, waterzuiveringssystemen of gereedschap om een huis te repareren of te herbouwen.

Voorzitter Jacqueline Schlangen zegt:

“De Rotary-leden hebben veel zin in deze ShelterBox-challenge, en ik hoop dat veel bezoekers van de Najaarsmarkt ook enthousiast worden en een donatie zullen geven. Rotarians dragen zelf ook bij. Zo helpen we samen onze medemens. Dat past ook heel goed bij de mooie servicegedachte die Rotary kenmerkt.”

Meer informatie over de ShelterBox is te vinden op www.shelterbox.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN