Gepubliceerd 1 oktober 2023

Rohda’76 wint boeiend voetbalgevecht: 4-2

Met de tweede overwinning op rij kent Rohda’76 een voorspoedige competitiestart. Wel moesten de blauwwitten diep gaan om Dilettant van zich af te schudden: 4-2.

,,Een mooi gevecht tussen twee voetballende ploegen, waarbij wij uiteindelijk verdiend gewonnen hebben,’’ zo kijkt trainer Arjen Linstra terug op het boeiende duel met de bezoekers uit Krimpen aan de Lek.

Rohda’76 kwam moeizaam uit de startblokken. Dilettant opende al na zes minuten de score en had het eerste half uur het beste van het spel. Daarna raakte Rohda’76 op stoom en kwam de ommekeer.

Scrimmage

Nadat de Dilettant-goalie eerst nog fraai een inzet van Daniël Poot wist te keren, moest hij zwichten voor Moussa Kalisse die een mooie solo bekroonde met de verdiende gelijkmaker: 1-1. Even later stond Aziz el Bouazatti na een scrimmage op de goede plek om Rohda’76 met een rake kopbal aan een voorsprong te helpen: 2-1. Kalisse had op slag van rust zelfs de 3-1 op zijn schoen, maar de spits stuitte dit keer op de doelman.

Ingreep

Na de thee gingen de gasten met succes op zoek naar de gelijkmaker: 2-2. In het fraaie voetbalgevecht dat zich hierna ontspon zette Vlatko Lazic, op aangeven van neef Boban Lazic, Rohda’76 weer op voorsprong: 3-2. Opnieuw gingen de Krimpenaren in de achtervolging. ,,Zij kregen zeker mogelijkheden, maar verdedigend stond het goed bij ons,’’ vond Linstra die de snelle Massimo de Michele inbracht voor de moegestreden Kalisse. Een succesvolle ingreep, zo bleek. De invaller trok, na opnieuw een assist van Boban Lazic, met zijn treffer de volle winst over de streep: 4-2.

● Invaller Massimo de Michele gooit vlak voor tijd de wedstrijd definitief in het slot: 4-2. (Foto: Don van der Meer)

Topper

Komende zaterdag 7 oktober speelt Rohda’76 opnieuw thuis. Dan komt Cabauw op bezoek. De tegenstander, die vorig seizoen ternauwernood ontsnapte aan degradatie, heeft ook beide duels gewonnen, net als Be Fair en VEP. Aanvang 14.30 uur.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN