11 december 2022

Rohda’76 voorlopig in de wachtkamer

Een overwinning op Zwammerdam zou Rohda’76 – qua verliespunten – een gedeelde tweede plaats hebben opgeleverd, maar het was Damme dat met de volle winst (0-1) aan de haal ging. Door het verlies moet Rohda’76 voorlopig genoegen nemen met een plaats in de wachtkamer.

● Vlatko Lazic slalomt door de Zwammerdam-defensie. (Foto: Don van der Meer)

Redelijk aan elkaar gewaagd

In de eerste drie kwartier waren de blauwen en groenen redelijk aan elkaar gewaagd. ,,Ik vond dat wij in de eerste helft de bovenliggende partij waren. Niet zwaar de bovenliggende partij, maar wel de bovenliggende partij. En met een kopbal van Steven Holthuijsen en een schot van Vlatko Lazic kregen wij goede mogelijkheden op de 1-0,’’ keek trainer Arjen terug op de eerste 45 minuten. Met een brilstand zochten de twee ploegen de thee op.

Damme op voorsprong

Direct na de rust kwamen de gasten via een kopbal van Reijer Peters op voorsprong: 0-1. Namens Rohda’76 kreeg Jeroen Schouten de kans om de stand gelijk te trekken, maar zijn inzet miste doel. In het laatste half uur wist Rohda’76 geen doelkansen meer te forceren en kregen de bezoekers in de invallende duisternis nog enkele mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. ,,Het is zo jammer dat wij niet de 1-0 maakte, want dan hadden wij waarschijnlijk voorin de ruimte gekregen die Zwammerdam nu had,’’ treurde Linstra.

Komende zaterdag 17 december gaat Rohda’76 naar Zegveld voor het inhaalduel met Siveo’60. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu