Gepubliceerd 23 april 2023

Rohda’76 verspeelt voorsprong en verliest

De kans op deelname aan de nacompetitie was al niet groot, maar na het 2-1 verlies uit bij Linschoten kan Rohda’76 een verlenging van het seizoen helemaal wel vergeten.

● Daniël Poot ontdoet zich van zijn tegenstander. (Foto: Don van der Meer)

In de eerste helft toonde Rohda’76 zich de bovenliggende partij en kreeg ook enkele mogelijkheden, onder andere via Steven Holthuijsen, maar het overwicht leverde voor rust geen doelpunten op.

Openingstreffer

De openingstreffer viel tien minuten in de tweede helft en kwam op naam van Jeroen Schouten. De aanvaller rondde een voorzet van Holthuijsen bekwaam af: 0-1.

Vervolgens deed Linschoten er een schepje bovenop. Daar had Rohda’76 geen passend antwoord op. Na krap een half uur leverde de extra inzet de gelijkmaker op: 1-1. En met nog een klein kwartier op de klok was Rohda’76-doelman Luc Spannemaker opnieuw kansloos: 2-1.

Te weinig kansen

Na die achterstand zocht Rohda’76 de aanval, maar doelrijpe mogelijkheden leverde het offensief niet op. ,,Aan de bal waren wij beter, maar dwongen te weinig kansen af. Linschoten was zeer direct en effectief, dus dat hebben wij niet goed gedaan met elkaar,’’ vatte trainer Arjen Linstra het wedstrijdverloop samen.

Door de nederlaag is Rohda’76 gezakt naar de zevende plaats. Komende zaterdag 29 april komt WDS naar Bodegraven. De Driebruggenaren hebben de punten nog hard nodig om degradatie naar de vijfde klas te voorkomen.

Bericht: Sportredactie BR6 / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN