23 april 2023

Rohda’76 verspeelt voorsprong en verliest

De kans op deelname aan de nacompetitie was al niet groot, maar na het 2-1 verlies uit bij Linschoten kan Rohda’76 een verlenging van het seizoen helemaal wel vergeten.

● Daniël Poot ontdoet zich van zijn tegenstander. (Foto: Don van der Meer)

In de eerste helft toonde Rohda’76 zich de bovenliggende partij en kreeg ook enkele mogelijkheden, onder andere via Steven Holthuijsen, maar het overwicht leverde voor rust geen doelpunten op.

Openingstreffer

De openingstreffer viel tien minuten in de tweede helft en kwam op naam van Jeroen Schouten. De aanvaller rondde een voorzet van Holthuijsen bekwaam af: 0-1.

Vervolgens deed Linschoten er een schepje bovenop. Daar had Rohda’76 geen passend antwoord op. Na krap een half uur leverde de extra inzet de gelijkmaker op: 1-1. En met nog een klein kwartier op de klok was Rohda’76-doelman Luc Spannemaker opnieuw kansloos: 2-1.

Te weinig kansen

Na die achterstand zocht Rohda’76 de aanval, maar doelrijpe mogelijkheden leverde het offensief niet op. ,,Aan de bal waren wij beter, maar dwongen te weinig kansen af. Linschoten was zeer direct en effectief, dus dat hebben wij niet goed gedaan met elkaar,’’ vatte trainer Arjen Linstra het wedstrijdverloop samen.

Door de nederlaag is Rohda’76 gezakt naar de zevende plaats. Komende zaterdag 29 april komt WDS naar Bodegraven. De Driebruggenaren hebben de punten nog hard nodig om degradatie naar de vijfde klas te voorkomen.

Bericht: Sportredactie BR6 / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu