Gepubliceerd 3 september 2023

Rohda’76 verspeelt royale voorsprong

In de eerste poulewedstrijd voor de districtsbeker verslikte Rohda’76 zich danig in LSVV’70: 6-6.

Kat in het bakkie, zou je zeggen. Met nog zes minuten op de klok en een 6-3 voorsprong moet je de overwinning over de streep kunnen trekken. Zeker tegen een ploeg die ook nog eens een klasse lager speelt. Toch?

Maar bij Rohda’76-LSVV’70 bleek de praktijk weerbarstig. In de slotfase liet het team van Arjen Linstra zich nog drie keer in de luren leggen: 6-6. ,,Het is een pupillenuitslag en wij hebben ook als pupillen verdedigd,’’ foeterde Linstra na afloop. Als verzachtende omstandigheid kon de oefenmeester aanvoeren dat zijn team het laatste kwartier met tien man speelde, omdat Rick Baelde geblesseerd afhaakte en Rohda’76 al z’n wissels al had gebruikt.

Voortvarend

De thuisclub begon nog zo voortvarend. In een goed kwartier hadden Moussa Kalisse en de gebroeders Massimo en Mimmo de Michele de score naar 3-0 getild. Daarna verslapte de thuisploeg en konden de Leidse studenten met twee doelpunten wat terugdoen: 3-2. Met de 4-2 van Mitchell van Waveren gingen de ploegen de rust in.

● Aanvoerder Mitchell van Waveren tekent voor de 4-1. (Foto: Don van der Meer)

Na de 5-2 en 6-3 (een spectaculaire omhaal) van Aziz el Bouazatti hield Rohda’76 in de slotfase open huis en verspeelde een zeker lijkende overwinning: 6-6. En dat betekent huiswerk voor Linstra.

● Nieuwkomer Aziz el Bouazatti schiet de 5-2 binnen. (Foto: Don van der Meer)

Komende zaterdag treft Rohda’76 weer een Leidse opponent. Dan gaan de blauwhemden op bezoek bij Roodenburg dat zijn eerste poulewedstrijd met 2-1 verloor van Voorschoten.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN