Gepubliceerd 3 september 2023

Rohda’76 verspeelt royale voorsprong

In de eerste poulewedstrijd voor de districtsbeker verslikte Rohda’76 zich danig in LSVV’70: 6-6.

Kat in het bakkie, zou je zeggen. Met nog zes minuten op de klok en een 6-3 voorsprong moet je de overwinning over de streep kunnen trekken. Zeker tegen een ploeg die ook nog eens een klasse lager speelt. Toch?

Maar bij Rohda’76-LSVV’70 bleek de praktijk weerbarstig. In de slotfase liet het team van Arjen Linstra zich nog drie keer in de luren leggen: 6-6. ,,Het is een pupillenuitslag en wij hebben ook als pupillen verdedigd,’’ foeterde Linstra na afloop. Als verzachtende omstandigheid kon de oefenmeester aanvoeren dat zijn team het laatste kwartier met tien man speelde, omdat Rick Baelde geblesseerd afhaakte en Rohda’76 al z’n wissels al had gebruikt.

Voortvarend

De thuisclub begon nog zo voortvarend. In een goed kwartier hadden Moussa Kalisse en de gebroeders Massimo en Mimmo de Michele de score naar 3-0 getild. Daarna verslapte de thuisploeg en konden de Leidse studenten met twee doelpunten wat terugdoen: 3-2. Met de 4-2 van Mitchell van Waveren gingen de ploegen de rust in.

● Aanvoerder Mitchell van Waveren tekent voor de 4-1. (Foto: Don van der Meer)

Na de 5-2 en 6-3 (een spectaculaire omhaal) van Aziz el Bouazatti hield Rohda’76 in de slotfase open huis en verspeelde een zeker lijkende overwinning: 6-6. En dat betekent huiswerk voor Linstra.

● Nieuwkomer Aziz el Bouazatti schiet de 5-2 binnen. (Foto: Don van der Meer)

Komende zaterdag treft Rohda’76 weer een Leidse opponent. Dan gaan de blauwhemden op bezoek bij Roodenburg dat zijn eerste poulewedstrijd met 2-1 verloor van Voorschoten.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN