Gepubliceerd 8 oktober 2023

Rohda’76 verslikt zich in Cabauw

Op voorhand een mooi affiche: Rohda’76-Cabauw. Beide ploegen waren met twee overwinningen uit twee duels goed uit de startblokken gekomen, maar na afloop van de topper stond Rohda’76 met lege handen: 1-3.

Een onnodige maar verdiende nederlaag, vond ook trainer Arjen Linstra. ,,De eerste helft liep voor geen meter en was veel te plichtmatig van onze kant. De tweede helft creëerden we vijf honderd procent kansen. Normaal zijn we dan heel efficiënt, maar vandaag niet. Mede door onze matige eerste helft, kan ik niet anders concluderen dat we terecht verloren hebben.’’

Hecht collectief

Cabauw presenteerde zich als een hecht collectief. Rohda’76 had weliswaar een licht overwicht, maar de polderploeg loerde op haar kansen. Zoals op slag van rust, toen de bezoekers uit een van de tegenstoten keeper Luc Spannemaker met een fraaie uithaal in de bovenhoek verschalkten: 0-1.

Na de thee probeerde Rohda’76 de achterstand te repareren. Dat lukte na 55 minuten toen Daniël Poot onreglementair werd gestopt binnen de zestien. Penalty. Moussa Kalisse schoot die onberispelijk binnen: 1-1.

● Moussa Kalisse worstelt zich langs z’n tegenstanders. Hij bracht Rohda’76 door een benutte strafschop nog even op 1-1. (Foto: Don van der Meer)

Leren

Dat leek de ommekeer, maar nog in dezelfde minuut verstomde de vreugde in het Rohda’76-kamp toen de bezoekers eenvoudig weer de leiding namen: 1-2.

Daarna drong Rohda’76 aan en kreeg enkele uitgelezen mogelijkheden om de stand weer in evenwicht te brengen. Zonder succes. Cabauw toonde zich scherper voor het doel en zorgde vlak voor tijd voor de verdiende 1-3. ,,Hier moeten we van leren en zorgen dat we het voortaan beter doen,’’ kijkt Linstra vooral vooruit.

Dat moet dan komende zaterdag 14 oktober gebeuren op bezoek bij Groeneweg. De ploeg uit Zevenhuizen staat onder leiding van de Bodegraafse trainer Pieter van Zoest.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN