4 juli 2022

Rohda’76 verduurzaamt verder dankzij gulle gave Rabobank

Een mooi moment voor Rohda’76 en Arjan Griffioen. Net voordat Griffioen afzwaaide als verenigingsvoorzitter ontving hij uit handen van Rabobank-directeur Monique Jacobs een cheque van maximaal € 14.000. Die gulle gave gaat Rohda’76 gebruiken om haar complex verder te verduurzamen.

• Rabobank-directeur Monique Jacobs overhandigt de verduurzamingscheque aan Arjan Griffioen.

Bij de Rabobankactie ‘Verduurzamen maatschappelijke gebouwen’ brachten veel leden en sympathisanten hun stem uit op Rohda’76. Zo veel zelfs dat Rohda’76 als winnaar uit de bus kwam. Met een prachtige hoofdprijs als resultaat: maximaal € 14.000, te besteden aan zonnepanelen. De daadwerkelijke omvang hangt af van de plaatsingsmogelijkheden van zonnepanelen op ons complex (de Rabobank vergoedt namelijk maximaal de helft van de investeringskosten van de zonnepanelen).

Overhandiging
Rabobank directeur Monique Jacobs kwam hoogstpersoonlijk naar voetbalcomplex De Broekvelden om de cheque te overhandigen. ,,Met het plaatsen van zonnepanelen is Rohda’76 minder afhankelijk van het gas, het scheelt in de portemonnee en het is goed voor het klimaat,’’ benadrukt Jacobs.

Verder verduurzamen

Uiteraard toonde Griffioen zich verguld met de omvangrijke bijdrage. ,,Een paar jaar geleden zijn we gefaseerd gestart met het verduurzamen van ons complex. De veldverlichting hebben we al vervangen door LED-lampen en in de kantine lieten we dubbelglas aanbrengen. Nog dit jaar willen we de cv-installatie vervangen door een warmtepomp en zonnepanelen en een zonneboiler plaatsen. Daar helpt de bijdrage van de Rabobank ons enorm mee. En dat dankzij de leden die hun stem op Rohda’76 uitbrachten.’’

Samenwerking
Rohda’76 en de Rabobank hebben in de loop van de tijd nauw met elkaar opgetrokken. Zo was de bank jarenlang als hoofdsponsor verbonden aan Rohda’76. Ook deed de vereniging in het verleden enkele malen met succes een beroep op het stimuleringsfonds van de Rabobank, onder andere bij de bouw van twee kleedkamers en een nieuwe materialenopslag.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu