Gepubliceerd 12 november 2023

Rohda’76 veel te sterk voor CVC Reeuwijk (+ interview)

Rohda’76 was een maatje te groot voor CVC Reeuwijk. De Reeuwijkers werden na een 2-0 achterstand bij rust in de 2 helft met 7-1 onder de voet gelopen. De CVC-verdediging had vooral geen vat op de balvaardige voorhoede met Moussa Kalisse, Boban Lazic en Aziz el Bouazzati. Door de 7-1 zege heeft Rohda’76 weer wat kleur op de wangen, terwijl CVC Reeuwijk als degradatiekandidaat zich nadrukkelijker op de ranglijst aftekent.

● Moussa Kalisse aan de bal – met in zijn rug Robin Slinger – was moeilijk van de bal te krijgen.

Voortouw snel gepakt

Rohda’76 pakte al snel het voortouw in de 1e helft. In de 5e min. vond Moussa Kalisse de 1-0. CVC probeerde zich te herpakken, maar had alle moeite de soloacties van Moussa Kalisse en Boban Lazic aan banden te leggen. In de 29e min. vergrootte Rohda’76 de voorsprong. Lucas van Dijk liet een hoog schot van Mitchell van Waveren door de handen glippen. Hoewel de doelman, die inviel voor Rick Verbunt, in 2e instantie de bal nog te pakken kreeg, zou dat volgens scheidsrechter Borsboom achter de doellijn zijn geweest: 2-0. Van Dijk betwistte fel de (op afstand!) toegekende treffer, wat hem ook nog een gele kaart kostte.

● Ian van der Kooij steekt voor CVC het middenveld over. Siedrick Berends probeert hem nog op te vangen.

Onder de voet

In de 2e helft werd het krachtsverschil tussen Rohda’76 en CVC Reeuwijk alsmaar groter. In de 51e min. kegelde Mitchell van Waveren – aangespeeld door Boban Lazic – met een fraai gekruist hoog schot de bal in de touwen: 3-0. Daarna werd het zwak verdedigende CVC nog meer onder de voet gelopen. De ongrijpbare Moussa Kalisse tekende voor de 4-0. En de ingevallen Aziz el Ouazzati deed met de 5-0 en 6-0 ook een duit in het zakje. En de zevenklapper (7-0) was weggelegd voor Moussa Kalisse. Op de valreep redde Youri Kalmeijer nog een beetje de eer voor CVC met een tegentreffer: 7-1!

● Pepijn van der Have (10) probeert de bal te af te schermen. Mohamed Achchibani (16) houdt het in de gaten.

Tijdelijk stilgelegd

Halverwege de 2e helft werd de wedstrijd voor een paar minuten stilgelegd door scheidsrechter Borsboom nadat assistent-scheidsrechter Sander van Gent van Rohda’76 met bier langs de kant was belaagd. Uiteindelijk werd de wedstrijd weer hervat. Rohda’76 speelt a.s. dinsdagavond al weer uit tegen Gouda, aanvang 20.00 uur.

INTERVIEW:

Interview met trainer Arjen Linstra (verslaggever André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN