Gepubliceerd 17 september 2023

Rohda’76 tankt zelfvertrouwen

Op plaatsing voor de volgende bekerronde had Rohda’76 weliswaar geen kans meer, maar de blauwwitten wilden zo net voor de start van de competitie wel hun visitekaartje afgeven. En dat lukte met zondagderdeklasser Voorschoten’97 als slachtoffer: 4-2.

● Boban Lazic soleert niet de eerste keer door de defensie van Voorschoten’97. (Foto: Don van der Meer)

Na het gelijke spel tegen LSVV’70 (6-6) en het 4-2 verlies bij Roodenburg kon Rohda’76 zich niet meer plaatsen voor de knock-outfase van de districtsbeker van de KNVB. Maar het elftal van Arjen Linstra wilde wel een signaal afgeven dat het klaar is voor de competitie.

Rohda’76 toonde zich in de eerste 45 minuten oppermachtig. Met vlot combinatiespel mochten de gasten slechts figureren. De 4-0 tussenstand had makkelijk nog hoger kunnen uitvallen. Nu bleef het voor Voorschoten’97 beperkt tot ‘slechts’ 4-0 door treffers van Siedrik Berends, Kenny van der Weg, Moussa Kalisse en Tygo Zwaan.

Vieren

Na rust liet de thuisclub de teugels wat vieren en gunde Linstra ook nog speeltijd aan de ‘bank’. Uiteindelijk mochten de gasten terugkomen tot 4-2, terwijl Rohda’76 zelf nog voldoende kansen creëerde om de score verder op te voeren. Daarbij toonde de keeper van de bezoekers zich een heuse sta-in-de-weg.

Komende zaterdag start de competitie en gaat Rohda’76 op bezoek bij Siveo’60. De wedstrijd in Zegveld begint om 14.30 uur.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN