Gepubliceerd 19 mei 2024

Rohda’76 speelt zich veilig

Met een 2-1 overwinning op Woerden speelde Rohda’76 zich definitief veilig en komt ook in de nieuwe voetbaljaargang uit in de vierde klas. Topscorer Moussa Kalisse leukte zijn 41e verjaardag op met de winnende treffer.

● De jarige Moussa Kalisse prikt de 2-1 tegen de touwen. (Foto: Don v.d. Meer)

Voorafgaand aan het streektreffen wisten beide ploegen dat alleen een overwinning telde: Rohda’76 om zich definitief te verzekeren van het vierdeklasserschap en Woerden om de nacompetitie te ontlopen.

De eerste helft sloten de twee teams doelpuntloos af. ,,Een rommelige wedstrijd, waarbij wij in de eerste helft het spel maakten,” vond trainer Arjen Linstra.

Geslepen

De openingstreffer viel in de tweede helft. Uit het niets namen de gasten de leiding: 0-1. Die schade kon de thuisclub tijdig repareren. Eerst kopte Van Waveren de gelijkmaker achter de Woerdense goalie en even later draaide Kalisse op de voor hem karakteristieke wijze weg bij zijn tegenstander om het winnende doelpunt binnen te prikken: 2-1. Het was de 21e competitietreffer van de geslepen spits. ,,Ik ben echt trots op de inzet en beleving van de jongens die zich vandaag helemaal hebben leeg geknokt. Na drie seizoenen met een versterkte degradatieregeling hebben we ons toch maar weer mooi veilig gespeeld. Van dit feit gaan we genieten en volgende week willen we het seizoen goed afsluiten,” vat Linstra het seizoen samen.

● Mitchell van Waveren kopt uit een corner de 1-1 binnen. (Foto: Don v.d. Meer)

Die afsluiting vindt zaterdag 25 mei plaats met een uitbeurt bij ONA. De wedstrijd aan de Goudse Walvisstraat begint om 14.30 uur.

Bericht: André van Egdom | Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN