Gepubliceerd 28 augustus 2022

Rohda’76 pakt ReBo Trofee

Rohda’76 is winnaar geworden van de ReBo Trofee. Na een bloedeloze 0-0 tegen RVC’33 namen de Bodegravers de strafschoppen net even beter: 4:3.

● Rohda’76 viert de eindoverwinning om de ReBo Trofee.
● Scheidsrechter Tol uit Amersfoort betreed met beide elftallen het speelveld voor de finale.

Te weinig doelkansen

Rohda’76-RVC’33 was niet een finalewedstrijd waarvan je op het puntje van je stoel ging zitten. Daarvoor werden te weinig kansen afgedwongen. En de doelkansen die nog te noteren vielen, kwamen zeker niet van Rohda’76. Zonder Boban en Vlatko Lazic had RVC’33 dan ook verdedigend weinig te vrezen. Zo liep Issam El Boazatti  bij Rohda’76 er verloren bij. Kreeg ook geen kans om aanvallend nog iets te laten zien.

● Steven Holthuijsen kopt de bal weg voor Mark Sluijs van RVC’33.

Van de lijn

RVC’33 creëerde in de 1e helft daarentegen wel een drietal kansen om Rohda’76 op de knieën te krijgen en het verschil in klassenniveau tot uitdrukking te brengen. En de allergrootste viel in de 39e min. toen Niels v.d. Meer van de zijkant het Rohda-strafschopgebied binnenstormde. Tygo Zwaan onderschepte zijn schuiver nog net voor de doellijn.

● Jeroen Schouten trekt ten aanval voor Rohda’76. Daan Zantinge (RVC’33) kijkt toe.
● Frank Stolwijk (RVC’33) laat Jorg Schreuder en Jeroen Schouten van Rohda’76 z’n hielen zien.

Richting strafschoppen

De 2e helft was – wat betreft het creëren van doelkansen – zeker niet beter. Het lukte RVC’33 maar niet om de goede eindpass in de benen te krijgen. Verder dan een ‘spetter’ van Frank Stolwijk op de bovenlat, kwamen de Reeuwijk-Dorpers eigenlijk niet. En daarmee bleef Rohda’76 vrij simpel overeind en koerste de wedstrijd richting een strafschoppenserie. En dat was dan ook de enige kans voor Rohda’76 om zonder aanvallend iets tastbaars af te dwingen nog beslag te kunnen leggen op de ReBo Trofee. En dat lukte warempel ook nog.

In de strafschoppenserie liet RVC’33 zich namelijk van z’n slechtste kant zien door 2x in de fout te gaan. In de 5e beurt verzilverde Rick Baelde voor Rohda’76 het door RVC’33 weggegeven matchpoint: 4:3

ESTO NAAR DERDE PLEK

In de strijd om de 3e/4e plaats trok ESTO tegen CVC Reeuwijk aan het langste eind. Na een 0-0 ruststand, waarbij ESTO al sterker bleek in de 1e helft, moest CVC Reeuwijk in de 2e helft toch nog met 2-0 het hoofd buigen. Bij ESTO maakte verdediger Bas van Zoest z’n eerste minuten in het team van z’n vader trainer Koos van Zoest.

● Aksel Koopman (CVC Reeuwijk) ontwijkt een tackle van Coen de Groot (ESTO).
● Yannick Saeijs haalt om voor ESTO.

UITSLAGEN / EINDSTAND:

FINALE (1e/2e plaats): |KLEINE FINALE (3e/4e plaats) 
Rohda’76 – RVC’330 – 0ESTO – CVC Reeuwijk2 – 0
* Rohda’76 w.n.s.: 4:3|
EINDSTAND ReBo-toernooi:
1 Rohda’76
2 RVC’33
3 ESTO
4 CVC Reeuwijk
5 WDS

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN