Gepubliceerd 28 mei 2023

Rohda’76 pakt onverwacht derde periodetitel

Een bizarre ontknoping van de competitie levert Rohda’76 een vierde plaats op, inclusief een ticket voor de nacompetitie. ,,Een leuke verrassing.’’

Vorig jaar miste Rohda’76 in de slotfase van de allerlaatste competitiewedstrijd op een haar na de nacompetitie, maar deze voetbaljaargang was het wel prijs. In de afsluitende competitiewedstrijd uit tegen SPV’81 moesten de blauwwitten zelf de volle buit meenemen en vervolgens hopen dat de naaste belagers Linschoten en VEP in de fout gingen. Dat laatste gebeurde en omdat Rohda’76 met 1-2 won, maakte het team op de ranglijst een sprongetje van de zesde naar de vierde plaats, goed voor een toegift in de vorm van deelname aan de nacompetitie.

● Rohda’76 geplaatst voor de nacompetitie. (Foto: Don van der Meer)

Nopjes

Halverwege de wedstrijd leek een verlenging van het seizoen nog ver weg, want de reeds gedegradeerde Polsbroekers namen tien minuten voor rust brutaal de leiding: 1-0.

In de tweede helft schakelde Rohda’76 een tandje bij. Dat resulteerde na een uur spelen in de gelijkmaker van Mitchell van Waveren: 1-1. Een kwartier voor het einde schoof Wessel Sterk de verlossende 1-2 binnen. Een voorsprong die niet meer in gevaar kwam. En dus was trainer Arjen Linstra na afloop in z’n nopjes. ,,Een leuke verrassing,’’ zo betitelde hij het onverwachte succes. ,,Als ik eerlijk ben, vind ik ook dat wij op die vierde plaats horen.’’

Uitwedstrijd

Komende zaterdag 3 juni opent Rohda’76 het nacompetitiebal met een uitbeurt (14.30 uur) bij het Rijswijkse Te Werve, de nummer 10 van de derde klasse B. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde. Die moet dan nog twee keer winnen om een plek in de derde klas te veroveren. ,,Het zijn wedstrijden op zich en niets is onmogelijk. Ik hoop dat we nog twee of drie weken meedoen,’’ sluit Linstra de kans op een stunt van zijn ploeg op voorhand niet uit.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN