19 september 2021

Rohda’76 op de valreep naar volgende bekerronde

Met een 0-10 monsterzege en met dank aan Stellendam, dat koploper HMSH versloeg, heeft Rohda’76 als poulewinnaar weliswaar op doelsaldo toch nog de volgende bekerronde bereikt.

• Pim de Visser scoort één van zijn twee doelpunten. Daniël van Leeuwen loopt al juichend weg. (Foto: Don van der Meer)

Toch geen euforie

Geen euforie als je net met 0-10 hebt gewonnen en gewoon verder bekert. Trainer Arjen Linstra toont zich ingetogen na de poulewinst voor de KNVB-beker. ,,Dit was geen graadmeter voor ons voor de competitie. In dat opzicht had ik liever een tegenstander uit de derde klas gehad,’’ verzuchtte trainer Linstra na afloop van de walk over tegen HDV: Houdt Dapper Vol. Dat dappere bij de Hagenaars gold misschien nog net voor de eerste helft, maar zeker niet voor het vervolg.

Basis monsterscore in 1e helft

Door Pim de Visser, Rick Vogels en de teruggekeerde Daniël van Leeuwen ging Rohda’76 halverwege de wedstrijd al fier met 3-0 aan de leiding. De basis voor een monsterscore, zo bleek in het tweede bedrijf.

Want na de wissel van speelhelft verloren de Bodegravers niks van hun scherpte. In tegendeel, de blauwwitten voerden de score nog verder op. En hoe? Van Leeuwen (2x), Wessel Sterk (2x),  (opnieuw) De Visser, Siedrik Berends en Rick Baelde tilden de einduitslag naar dubbele cijfers. ,,Een zeer matige tegenstander,’’ besloot Linstra met een gevoel voor understatement. En omdat HMSH onderuit ging bij Stellendam plaatst Rohda’76 zich voor de knock-outfase van het bekertoernooi.

0 Shares
Sluit Menu