Gepubliceerd 10 maart 2024

Rohda’76 ontpopt zich als reuzendoder

Een paar weken geleden onttroonde Rohda’76 koploper ONA en nu duwde het team van Arjen Linstra de huidige lijstaanvoerder Groeneweg van de troon: 2-1. Beide treffers kwamen van de voet van topscoorder Moussa Kalisse.

● Vreugde in het kamp van Rohda’76 na de 2-0 van Moussa Kalisse. (Foto: Don van der Meer)

Een apart fenomeen, die Moussa Kalisse. Een liefhebber pur sang. Ondanks zijn 40 jaar bewijst de Bodegraver nog wekelijks zijn klasse en waarde voor Rohda’76. Tegen koploper Groeneweg prikte de oud-prof van Excelsior en FC Dordrecht zijn zeventiende en achttiende competitietreffer tegen het garen. De openingsgoal maakte hij halverwege de eerste helft en na ruim een uur spelen zette hij zijn ploeg op rozen: 2-0. Ver in blessuretijd mochten de gasten uit Zevenhuizen – getraind en gecoacht door Bodegraver Pieter van Zoest – vanaf de penaltystip nog iets terug doen na een overtreding van Rick Baelde binnen de zestien: 2-1.

● Moussa Kalisse tikt van dichtbij de 1-0 binnen. (Foto: Don van der Meer)

Rentree Stephan Wahl

Omdat Rohda’76 in de uitwedstrijd nog met 6-0 onderuit was gegaan, had trainer Arjen Linstra meer defensieve zekerheden ingebouwd. Een gepuzzel, want routinier Kenny van der Weg was met vakantie. Die vacante plaats nam Stephan Wahl in. De oud-selectiespeler van Rohda’76 en CVC Reeuwijk speelt tegenwoordig in het vierde elftal van Rohda’76, maar de linkspoot toonde aan dat hij het niveau van de vierde klasse nog makkelijk aankan. ,,Ons plan is redelijk goed uitgepakt. We hebben nauwelijks kansen weggegeven en hebben verdiend gewonnen. Om ons veilig te spelen hebben we nog tien punten nodig,” keek Linstra vooruit op het competitieslot.

Derde periode

Komende zaterdag 16 maart gaat Rohda’76 op bezoek bij Perkouw, een getergde tegenstander. De ploeg uit Berkenwoude had namelijk afgelopen zaterdag aan een punt genoeg om de tweede periodetitel in de wacht te slepen, maar verloor van Dilettant en zag Bergambacht met het toetje aan de haal gaan. De eerste wedstrijd om de derde en tevens laatste periode begint om 14.30 uur.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN