Gepubliceerd 5 september 2022

Rohda’76: met twee vingers in de neus

In de eerste poulewedstrijd om de KNVB-beker had Rohda’76 weinig te duchten van Bernardus: 8-0.

,,Het was een leuke pot voetbal, het publiek heeft zich prima vermaakt én iedereen is heel gebleven,’’ concludeerde trainer Arjen Linstra na het eenzijdige duel met de vijfdeklasser uit Hazerswoude-Rijndijk.

• Boban Lazic ontwijkt een sliding op de bal. Issam el Bouazatti kijkt toe. (Foto: Don van der Meer)

Niveau vasthouden

Halverwege leidden de Bodegravers al met 7-0 en had het er alle schijn van dat de blauwhemden de 10-0 bekerwinst van vorig jaar tegen HDV zouden overtreffen. ,,In de rust heb ik er nog op gehamerd om het niveau ook in de tweede helft vast te houden,’’ kijkt Linstra terug. Dat gebeurde niet. De royale voorsprong bood de Koudekerker wel de mogelijkheid om een aantal spelers preventief te wisselen. Het meest opmerkelijke feit van de tweede 45 minuten was het succesvolle afstandsschot van Tygo Zwaan. De rake uithaal van de blonde middenvelder betekende zijn eerste treffer in de hoofdmacht in een officiële wedstrijd.

De rest van de productie kwam op naam van Issam el Bouazatti (2) Siedrik Berends (2) Jorg Schreuder (2) en Mitchell van Waveren (strafschop).

Komende zaterdag 10 september gaat Rohda’76 op bezoek bij Woubrugge dat de eerste poulewedstrijd met 0-1 verloor van het Haagse BMT. Aanvang 14.30 uur.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN