Gepubliceerd 5 september 2022

Rohda’76: met twee vingers in de neus

In de eerste poulewedstrijd om de KNVB-beker had Rohda’76 weinig te duchten van Bernardus: 8-0.

,,Het was een leuke pot voetbal, het publiek heeft zich prima vermaakt én iedereen is heel gebleven,’’ concludeerde trainer Arjen Linstra na het eenzijdige duel met de vijfdeklasser uit Hazerswoude-Rijndijk.

• Boban Lazic ontwijkt een sliding op de bal. Issam el Bouazatti kijkt toe. (Foto: Don van der Meer)

Niveau vasthouden

Halverwege leidden de Bodegravers al met 7-0 en had het er alle schijn van dat de blauwhemden de 10-0 bekerwinst van vorig jaar tegen HDV zouden overtreffen. ,,In de rust heb ik er nog op gehamerd om het niveau ook in de tweede helft vast te houden,’’ kijkt Linstra terug. Dat gebeurde niet. De royale voorsprong bood de Koudekerker wel de mogelijkheid om een aantal spelers preventief te wisselen. Het meest opmerkelijke feit van de tweede 45 minuten was het succesvolle afstandsschot van Tygo Zwaan. De rake uithaal van de blonde middenvelder betekende zijn eerste treffer in de hoofdmacht in een officiële wedstrijd.

De rest van de productie kwam op naam van Issam el Bouazatti (2) Siedrik Berends (2) Jorg Schreuder (2) en Mitchell van Waveren (strafschop).

Komende zaterdag 10 september gaat Rohda’76 op bezoek bij Woubrugge dat de eerste poulewedstrijd met 0-1 verloor van het Haagse BMT. Aanvang 14.30 uur.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN