9 juli 2021

Rohda’76 klopt Stolwijk in oefenduel: 2-0

Afgelopen donderdagavond werkte Rohda’76 nog een laatste oefenwedstrijd af voor de zomervakantie. Op eigen veld versloegen de Bodegravers Stolwijk met 2-0.

Aanwinst

Aan Pim de Visser kan Rohda’76 straks in de competitie nog veel plezier beleven. De van Gouda overgekomen aanvaller draait, wendt en kapt gemakkelijk en heeft geen gebrek aan doorzettingsvermogen. Hij gaf tegen Stolwijk een duidelijk visitekaartje af voor straks een plek in de aanval bij de blauwwitten.

• Pim de Visser voor Rohda’76 aan de bal.

Voorsprong

Qua score hielden Rohda’76 en Stolwijk tot de 30e minuut elkaar in balans. Daarna liet Stolwijk-keeper Tim de Pater zich verrassen door een vrije schop van Rick Vogels: 1-0. Stolwijk had geluk toen kort daarop in een echte scrimmage vlak voor de doellijn Rohda’76 de bal niet kon vinden. En een hard schot van Steven Holthuijzen ook niet de 2-0 opleverde.

Meer druk

Na rust drukte Stolwijk meer en meer Rohda’76 op de eigen helft en mikten de Bodegravers op de counter. Dat leidde juist tot de betere kansen voor Rohda’76. In de 64e minuut bood Rick Vogels uit een voorzet Rachid Bajja een opgelegde kans, die jammerlijk werd gemist. Tien minuten later stoomde Niels Valk, notabene als verdediger, nog het Stolwijk 16m gebied binnen. Zijn schot miste de nodige scherpte.

• Niels Valk stoomt het strafschopgebied van Stolwijk binnen. Zijn schot op doel miste nog de nodige scherpte.

Verdubbeling

Kort voor tijd verdubbelde Rohda’76 toch nog de voorsprong. Uit een voorzet van Niels Valk volgde een gekraakt schot (Rachid Bajja) dat wel of net niet via een Stolwijk-verdediger en de keeper in het doel rommelde: 2-0. Het was voorlopig de laatste oefenwedstrijd voor Rohda’76 in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu