Gepubliceerd 7 april 2024

Rohda’76 is CVC Reeuwijk opnieuw de baas (+ radioverslag)

Afgelopen najaar haalde Rohda’76 CVC Reeuwijk met 7-1 over de knie. Zo gemakkelijk ging het zaterdag op Reeuwijk-Brug in de return zeker niet! CVC Reeuwijk bleek taaier dan verwacht. Pas in de slotfase van de wedstrijd wist Rohda’76 ruimer afstand te nemen van de Reeuwijkers: 2-5.

Overwicht

Rohda’76 creëerde al snel een overwicht om snel zaken te doen. Dat leidde in 1e instantie nog niet tot treffers. Kansen waren er wel. De eerste vermorste Tygo Zwaan in de 11e minuut. Moussa Kalisse gaf in de 18e min. een vrije schop niet de juiste vaart en richting. Dichter bij een doelpunt was hij wel in de 29e min. toen Robin Slinger zijn inzet nog net uit de doelpunt roste. CVC Reeuwijk kon aanvallend niet veel bieden. In de 40e min. moest Rohda-keeper Luc Spannemaker nog wel tot het uiterste gaan om een diagonaal schot van Fred Plomp onschadelijk te maken.

● Tygo Zwaan kopt de bal weg voordat Fred Plomp er nog bij kan.

Openingstreffer

In de 44e min. viel toch nog de openingstreffer voor Rohda’76 met dank aan Vlatko Lazic. De Rohda-verdediger maakte aan de zijkant meters en bereikte met een lage voorzet de voor het doel geposteerde Wessel Sterk die achter z’n standbeen langs de 0-1 vond.

● Wessel Sterk bracht met de 0-1 Rohda’76 op weg naar een belangrijke zege. Daan Vermeulen probeert hem nog te achtervolgen.

Nog langszij

Rohda-trainer Arjen Linstra bracht in de 2e helft Boban Lazic binnen de lijnen om z’n aanval nog een extra impuls te geven om CVC verder op achterstand te zetten. Dat liep in de 51e min. nog even anders toen scheidsrechter Geerlings CVC een strafschop gunde. Youri Kalmeijer wist daar wel raad mee: 1-1. Die domper wist Rohda’76 toch weer betrekkelijk snel te verteren. In de 58e min. mocht Moussa Kalisse vanaf de strafschopstip voor z’n 20e Rohda-treffer gaan. Koelbloedig stuurde hij CVC-goalie Rick Verbunt de verkeerde hoek in: 1-2. Vijf minuten later soleerde Boban Lazic Rohda’76 naar 1-3.

● Moussa Kalisse aan de bal met Robin Slinger in de verdediging. Uit een strafschop maakte de Rohda-aanvaller z’n 20e treffer.

Toch nog even spannend

Met de 1-3 leek Rohda’76 wel zo’n beetje CVC te hebben gevloerd, maar in de 83e min. werd het ineens weer spannend. Uit een hoekschop van Youri Kalmeijer werkte Luuk de Knikker nog de 2-3 binnen. Het gaf CVC de boost om ook nog voor de 3-3 te gaan. Het was aan Jorg Schreuder te danken dat dat nog werd voorkomen. In blessuretijd brachten Niels Boverhuis en Jorg Schreuder Rohda’76 toch nog naar een ruimere zege: 2-5.

● Siedrik Berends kopt de bal weg met Luuk de Knikker in zijn rug.

Opgelucht

Na afloop opluchting bij Rohda’76. Door de zege op CVC Reeuwijk is de afstand tot de gevarenzone weer wat groter. Echter de Bodegravers zullen nog wel punten moeten blijven sprokkelen om handhaving zeker te stellen. Bij CVC Reeuwijk is al ingedaald dat ook dit seizoen degradatie onvermijdelijk lijkt.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

CVC Reeuwijk-Rohda’76 1e helft (verslag André van Egdom)
CVC Reeuwijk-Rohda’76 2e helft (verslag André van Egdom

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN