Gepubliceerd 16 augustus 2023

Rohda’76 heeft geen moeite met WDS: 1-7

Rohda’76 is het toernooi om de ReBo Trofee goed begonnen. Met een zeer royale zege op WDS maakt het weer kans op een plaats in de finale tijdens de finaledag op 26 augustus. WDS ging dinsdagavond met 1-7 onderuit.

● Pepijn v.d. Have probeert voor Rohda’76 door te breken.

Nog wel goed van start

WDS startte nog wel veelbelovend. De Rohda-defensie had even wat tijd nodig om te anticiperen op de rappe behendige Jaco de Hoog. De WDS’er was gevaarlijk op de rechterflank. Uit een van zijn acties viel dan ook rond de 20e min. de openingstreffer. Met een voorzet op maat bediende hij Mike v.d. Steen voor de niet te missen 1-0.

Gaspedaal ingedrukt

Het dwong Rohda’76 maar eens flink op het gaspedaal te gaan staan. Tien minuten later bracht Wessel Sterk de stand weer in evenwicht: 1-1. Rohda’76 trok door en buitte nadien het betere positiespel uit. Moussa Kalisse scoorde de 1-2. Hoewel de ex-prof de herfst van zijn voetbalcarrière doormaakt, weet hij nog altijd met z’n dribbels menig tegenstander het bos in te sturen. Vanaf de strafschopstip bracht hij Rohda op een grotere voorsprong: 1-3. Kort voor rust kopte Rick Baelde zelfs de 1-4 binnen en had Rohda’76 wel zo’n beetje voor rust de vis op het droge.

● Moussa Kalisse bezig aan zijn vele dribbels. Yorick Ruizendaal voor WDS in de achtervolging.
● Vlatko Lazic werkt de bal weg. Elwin v.d. Stigchel hoopt er nog bij te komen.

Zelfde beeld

Na rust een zelfde beeld. Al snel dribbelde Moussa Kalisse moeiteloos de 1-5 binnen en zorgde de actieve Wessel Sterk koppend voor de 1-6. WDS eiste ook nog wel redelijk veel balbezit op maar miste het vermogen om goede kansen uit te spelen. Roy Noya zag zijn goede spel nog beloond met een fraaie 7e Rohda-treffer: 1-7.

Brede selectie

Ondanks de 1-7 zege was Rohda-trainer Arjen Linstra nog niet helemaal tevreden over de verrichtingen van zijn ploeg. Wat hem betreft mag er bij het verdedigen wel een tandje bij. Linstra heeft door het binnenhalen van nieuwe spelers een brede selectie tot zijn beschikking. En dat kan in de komende competitie weleens van invloed zijn.

Zijn collega Krupic beleefde een heel andere avond. Op veel punten zag hij zijn team te kort komen. De boel achter dicht houden en kansen creëren zijn zeker speerpunten om in de verdere voorbereiding mee te nemen. WDS zal ook nog even Eric Cromwijk moeten missen vanwege een blessure.

STAND POULE B:
1 Rohda'76     1 3 (7:1)
2 CVC Reeuwijk   O O (O:O)
3 WDS       1 O (1:7)
● Volgende wedstrijd za 19 augustus: WDS-CVC Reeuwijk (14.3O u.)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN