Gepubliceerd 13 augustus 2023

Rohda’76 en RVC’33 werkten hun eerste oefenwedstrijd af

Rohda’76 en RVC’33 speelden afgelopen zaterdag al hun eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding richting competitie.

Mooie ambiance voor Rohda’76

De eerste oefenwedstrijd van Rohda’76 gebeurde in een mooie ambiance: op het Rotterdamse sportpark Varkenoord. Op een van de kunstgrasvelden onder de rook van de Kuip namen de mannen van Arjen Linstra het op tegen de beloften (O23) van SC Feyenoord, de amateurtak van de landskampioen.

Meters maken, ritme op doen, balgevoel verfijnen, automatismen ontwikkelen én fit blijven. Daar draait in die eerste weken om. In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. Na 20 minuten namen de Rotterdammers de leiding, maar vlak voor de rust scoorde jeugdspeler Pepijn van der Have de verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft wisselde Linstra er lustig op los. Uiteindelijk kwamen alle 21 spelers binnen de lijnen, de één wat langer dan de ander. Van die vele mutaties aan Bodegraafse kant profiteerden de Feyenoord-jonkies die in de laatste tien minuten nog drie keer net vonden: 4-1.

● Moussa Kalisse duelleert om de bal. (Foto: Don van der Meer)

Goeie seizoenstart voor RVC’33

RVC’33 oefende tegen 2e klasser Neptunus Schiebroek. De Reeuwijk-Dorpers wonnen met 2-1 en maakten daarmee een goeie seizoenstart. Bij RVC’33 waren Niels de Frankrijker en Rens Mathot na lang blessureleed weer van de partij. In de 37e minuut leverde een goede uitbraak over rechts een goal op voor RVC’33 uit een voorzet van de hardwerkende Jop Gabriëls, die het hoofd van Niels van der Meer wist te vinden: 1-0. Na rust werd er flink gewisseld en had Neptunus hun centrale middenvelder wat hogerop in het veld geposteerd en was het voor RVC even zoeken naar een goed antwoord hierop. De 2e RVC-goal kwam er toch uit een hoekschop door Bram van Leeuwen: 2-0. In de laatste minuut wist Neptunus nog tegen te scoren uit een strafschop: 2-1.

Bericht André van Egdom / Ad v.d. Herik / Michael Sip

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN