Gepubliceerd 26 mei 2024

Rohda’76 eindigt in het linker rijtje

Ondanks het 5-1 verlies in de laatste competitiewedstrijd bij ONA sluit Rohda’76 de voetbaljaargang 2023-2024 nog net af met een plek in het linker rijtje.

Op het Goudse sportcomplex aan de Korte Akkeren moest de thuisclub winnen om in beeld te blijven voor een periodetitel, terwijl er voor Rohda’76 niets meer op het spel stond. En dat was te merken binnen de lijnen. ONA toonde zich gretig om de punten in eigen huis te houden en leidde bij rust verdiend met 3-0.

● Tygo Zwaan ondervindt de verbetenheid van ONA aan den lijve met een voetbalslof in zijn gezicht. (Foto: Don van der Meer)

Na de rust liepen de Gouwenaren uit naar 5-0 voordat Rohda’76-topscorer Moussa Kalisse de spreekwoordelijke eer mocht redden: 5-1. Daarmee bracht de gretige spits zijn competitietotaal op 22 treffers.

Geen verwijten

Trainer Arjen Linstra, die na vier seizoenen Rohda’76 verlaat en na de zomer aan de slag gaat bij Moerkapelle, wilde zijn spelers na afloop geen verwijten maken. ,,Ik wil deze fijne spelersgroep de nederlaag niet aanrekenen, want in de afgelopen weken hebben de spelers juist veel inzet en beleving getoond. Maar ik baal natuurlijk wel van de nederlaag,” vatte Linstra de competitieafsluiter samen.

Bericht: André van Egdom | Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN