18 september 2022

Rohda’76 bekert verder

Ook in de derde poulewedstrijd pakte Rohda’76 de volle winst. Na de 8-0 tegen Bernardus en de 4-1 tegen Woubrugge, moest nu het Haagse BMT (Biedt Moedig Tegenstand, opgericht in 1911) eraan geloven: 1-0.

Zwaarbevochten

Een zwaarbevochten zege, want de thuisclub speelde maar liefst 75 minuten met tien man na twee gele kaarten binnen enkele minuten – dus rood – voor Jorg Schreuder. ,,We hebben gevochten als leeuwen. Af en toe piepte en kraakte het bij ons, maar dan was er altijd nog onze keeper Luc Spannemaker,’’ analyseerde trainer Arjen Linstra na afloop.

De Koudekerkse oefenmeester zag Jeroen Schouten op slag van rust uit een counter de 1-0 maken. De winnende treffer, zo bleek later.

● Matchwinnaar Jeroen Schouten probeert zich van zijn tegenstander te ontdoen. (Foto: Don van der Meer)

Moraal

In de tweede helft drongen de gasten aan en probeerden hun numerieke meerderheid te gelde te maken. Toch kwam Rohda’76 niet echt in de problemen en stapte als poulewinnaar van het veld. En met die eerste plaats vervolgen de blauwhemden het bekertoernooi. ,,Deze overwinning is goed voor het moraal, want volgende week spelen we voor de competitie uit bij SCH’44. Dat wordt een loodzware pot tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat. Maar met de vandaag getoonde wilskracht gaan we met vertrouwen naar Harmelen,’’ blikt Linstra alvast vooruit op de competitie-ouverture van zaterdag 24 september die om 14.30 uur begint.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu