Gepubliceerd 5 maart 2023

Rohda’76-aanvoerder Mitchell van Waveren verrast

,,Fantastisch. Dit had ik totaal niet verwacht en zien aankomen. Super tof dat Rohda’76 hier aandacht aan besteedt,’’ klinkt Mitchell van Waveren uitgelaten. De Rohda’76-captain werd na afloop van de thuiswedstrijd tegen Perkouw in het zonnetje gezet, vanwege zijn 200e competitiewedstrijd in de hoofdmacht.

● Mitchell van Waveren werd in het zonnetje gezet voor z’n 200e wedstrijd in het 1e elftal van Rohda’76 (Foto: Don v.d. Meer)

Mitchell herinnert zich zijn debuutwedstrijd in 2014 nog, thuis tegen DCV. ,,Dat was tien dagen voor mijn achttiende verjaardag. In had al een wedstrijd in A1 gespeeld en werd toen nog bij het eerste gehaald en heb de laatste tien minuten meegedaan.’’

In die tijd stond trainer Boris van Es bij Rohda’76 aan het roer. Die vond het een vanzelfsprekendheid om Mitchell bij zijn selectie te halen. ,,Door zijn winnaarsmentaliteit, geweldige drive en z’n hele uitstraling als speler,’’ laat de huidige trainer van Nieuwkoop desgevraagd weten.

Winnaar

In zijn debuutseizoen promoveerden Mitchell en zijn ploeggenoten via de nacompetitie naar de derde klas. ,,Altijd mooi om wedstrijden te spelen waar druk op staat,’’ kijkt Mitchell terug op die periode.

Ook zijn huidige trainer, Arjen Linstra, roemt de aanvoerder. ,,Als Mitchell eenmaal op het veld staat is het een winnaar pur-sang. Iedere oefening of spel wil hij goed uitvoeren en winnen. En dat doet hij vol overgave. Daarnaast is super sociaal en benaderbaar. Een hele fijne kerel om mee samen te werken.’’

Aan de bak

Voorzitter Sietse Bonnema sprak Mitchell toe in de volle kantine en overhandigde hem een fotocollage die een overzicht geeft van zijn carrière in het vlaggenschip. Vriendin Nadine ontving een bloemetje.

Als het even kan wil Mitchell dit seizoen – net als in zijn debuutjaar – een plek afdwingen in de nacompetitie. En als het even kan promoveren natuurlijk. ,,We moeten flink aan de bak,’’ klinkt hij strijdvol.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer

In de ochtend is het onbewolkt en veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 21°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Maandag eveneens zonnig weer. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

Foto: Lambert Reijns

 

MEEST BEKEKEN