9 juni 2021

Rode Kruis gaat collecteren

De kans is groot dat u binnenkort een collectant van het Rode Kruis op uw stoep aantreft. In de week van 13 tot 19 juni collecteert de Bodegraafse afdeling van het Rode Kruis in de gemeente. De donaties zullen volledig ten goede komen aan de werkzaamheden van de lokale afdeling van de hulporganisatie. Naast de klassieke manier van collecteren is het ook mogelijk om dit op een digitale manier te doen.

Foto: Rode Kruis

Het is namelijk ook mogelijk om te doneren via een Tikkie en zelfs via een een digitale collectebus. Op de site van de lokale afdeling van het Rode Kruis is het mogelijk om op deze manier een bijdrage te leveren. Inmiddels staan de vrijwilligers van het Rode Kruis Bodegraven weer te springen om aan werk te gaan bij evenementen in de gemeente. Daarnaast zijn er al verschillende EHBO- en reanimatiecursussen gepland. Ook hier komt het normale leven dus langzamerhand weer beetje bij beetje terug.

Het Rode Kruis zet zich op dit moment in voor een van de grootste hulpverleningacties ooit sinds de Watersnoodramp van 1953. Het Rode Kruis ondersteund zorginstellingen, het verzorgen van vervoer naar coronateststraten, EHBO werkzaamheden verrichten op vaccinatielocaties en het uitdelen van voedselpakketten en boodschappenkaarten, allemaal taken van het Rode Kruis. Ook de hulpverlening bij evenementen staat weer in de startblokken. Voor deze activiteiten is de opbrengst van de enquête erg belangrijk. De opbrengst gaat naar het werk van het Rode Kruis in Bodegraven. 

Door: Bob Plaizier  

0 Shares
Sluit Menu