Gepubliceerd 3 augustus 2021

Rode Kruis collecte brengt ruim 7000 euro op

De Rode Kruis collecte heeft dit jaar in Bodegraven-Reeuwijk €7.406,58 opgeleverd. Een grote groep collectanten ging in juni met de collectebus langs de deuren in Bodegraven-Reeuwijk, en uit de resultaten blijkt dat een gift in de collectebus nog altijd een populaire manier van doneren is. Alleen al door contante donaties in de collectebussen is er ruim 5.000 euro opgehaald. De rest van de donaties is digitaal binnengekomen via de Tikkie QR-code en door middel van digitale collectebussen die verspreid werden via social media.

De opbrengst van de collecte in Bodegraven-Reeuwijk komt volledig ten goede aan het werk van de lokale Rode Kruis afdeling. De jaarlijkse collecte is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale afdeling, omdat hiermee het organiseren van EHBO- en reanimatiecursussen mogelijk wordt gemaakt. Daarnaast wordt de opbrengst gebruikt voor de aanschaf en onderhoud van oefenmaterialen en hulpverleningsmaterialen van het Rode Kruis in Bodegraven-Reeuwijk.

Naast de evenementenhulp en het organiseren van cursussen is het Rode Kruis ook actief in de noodhulp in Nederland. Zo hebben de vrijwilligers zich afgelopen 1,5 jaar keihard ingezet in de hulpverlening rondom COVID-19 en recent is het Rode Kruis nog ingezet tijdens de watersnood in Limburg.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN