11 oktober 2021

Rode kaarten doen RVC ’33 de das om

Ook de 3e competitiewedstrijd ging voor RVC ’33 verloren. De Reeuwijk-Dorpers gingen met 2-1 onderuit tegen Altior, waarbij scheidsrechter Waleveld een beslissende rol speelde. De leidsman stuurde in de 1e helft eerst Aartjan van Dijk van het veld wegens een 2e gele kaart en in de 2e helft ging Rens Mathot na een overtreding er met direct rood er van af.

● Verbijsterd en vol ongeloof stapt Aartjan van Dijk richting kleedkamer, nadat scheidsrechter Waleveld hem met 2x geel van het veld stuurde.

‘Wind tegen’

In Langeraar ging RVC ’33 voor de eerste driepunter. Tegen Altior met ook nog maar 1 punt bij elkaar gespeeld, had dat best gekund. Echter RVC’33 had de ‘wind’ bepaald niet mee. En dat begon al in de 20e min. toen de RVC-verdediging lelijk in de fout ging en Thijs Noordsij de openingstreffer voor Altior op het scorebord bracht: 1-0. Toch repareerde RVC dertien minuten later al weer de achterstand. Aartjan van Dijk schoot raak vanaf de rand van het strafschopgebied: 1-1.

● RVC ’33 dicht bij een doelpunt. Echter een Altior-verdediger weet de bal nog weg te werken.

Breekpunt

Daarna belandde de RVC-middenvelder in een horrorscenario. In de 38e min. incasseerde hij voor een overtreding een overdreven gele kaart van scheidsrechter Waleveld. En amper 3 minuten later trok de niet sterk leidende arbiter opnieuw de gele kaart. Dit keer voor aanmerkingen op de leiding. Het wegzenden van de RVC’er werd uiteindelijk het breekpunt van de wedstrijd.

Tweede rode kaart

Lang hield RVC stand in de 2e helft. Het verschafte zich ook nog kansen voor zelfs een voorsprong. Altior wist de manmeersituatie niet uit te buiten totdat scheidsrechter Waleveld opnieuw zijn stempel drukte op de wedstrijd. Na een aantal gele kaarten voor Altior, werd in de 76e min. Rens Mathot na een pittige overtreding de tweede RVC’er die met rood ten ‘prooi’ viel aan de arbiter.

● Rens Mathot snelt langs zijn tegenstander. In de 2e helft incasseerde hij ook een rode kaart.

Onbegonnen werk

RVC verzette zich nog hevig om de dreigende 2-1 af te wenden. Maar het was onbegonnen werk. Het regende doelkansen voor de thuisclub, die er wel eerst knoeiend en slordig mee omging. Vier minuten voor tijd viel alsnog de onvermijdelijke 2-1.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu