Gepubliceerd 20 augustus 2021

Robin Kersbergen nieuwe fractievoorzitter VVD

De VVD-fractie van Bodegraven-Reeuwijk heeft op donderdag 19 augustus besloten Robin Kersbergen als fractievoorzitter aan te wijzen. Dit gebeurde in een extra fractievergadering naar aanleiding van het vertrek van Willem Zuyderduyn uit de VVD-fractie. Hij was boos opgestapt nadat het regiobestuur besluiten had genomen over de samenstelling van de fractie en daarmee volgens hem haar boekje ver te buten was gegaan.

Robin Kersbergen is vanaf 2017 actief bij de VVD en werd begin 2018 gekozen als raadslid. In een korte reactie laat hij weten:

“Uiteraard doet het me goed dat de fractie het vertrouwen in mij heeft uitgesproken, maar ik hoef er ook geen geheim van te maken dat ik me het zomerreces heel anders had voorgesteld. Wij betreuren het vertrek van Willem, en begrijpen dat dit voor hem ook geen makkelijke stap is geweest. We wensen hem het beste en hopen ondanks alles op de inhoud constructief samen te kunnen blijven werken vanuit het liberale gedachtegoed van onze lokale VVD.”

Na de onrust van de afgelopen weken is Kersbergen optimistisch gestemd over de toekomst. Hij wil de positieve lijn die de fractie tot begin juli had ingezet weer oppakken, Over de inhoud van alle onrust heeft Kersbergen weinig te zeggen.

“Het is zeer spijtig dat een intern meningsverschil op straat is beland en dat er veel beschadigende uitingen in de media zijn gedaan. De komende weken willen we benutten om de ontstane onrust op te lossen. We hebben er vertrouwen in dat op korte termijn te kunnen doen zodat we bij het hervatten van de politieke werkzaamheden verder kunnen op de positieve weg die we voor het reces in waren geslagen.”

Lees ook: Fractievoorzitter Zuyderduyn stapt op

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN