13 februari 2023

Robin de Haan op één schoen over de finish

Tijdens het ASICS NK Indoor U20 & U18 namen twee atleten van Sportclub Reeuwijk deel. Op zaterdag 11 februari 2022 kwam Robin de Haan (17 jaar) in actie tijdens de series voor de 800 meter. Hij plaatste zich door als eerste in zijn serie en op het oog met speels gemak over de finish te komen in een tijd van 1:56,62 (iets boven zijn PR dat hij eerder dit jaar liep in Omnisport in Apeldoorn).

● Robin de Haan: pech in de finale.

Pech

Op zondag had Robin pech in de finale, hij eindigde op de vijfde plaats. “Ja, het was geen fijne race” was het commentaar achteraf. “Mijn schoen werd in de tweede bocht uitgetrapt en toen liep ik op één sok”. Het verklaart waarom Robin van plaats 3 terugviel naar de vijfde plek. Op één schoen en één sok was het natuurlijk niet meer mogelijk om te strijden voor het brons. De jonge SR-atleet baalde er behoorlijk van en misschien nog wel het meest van de grote wond die hij onder zijn voet heeft opgelopen. Dat maakt zijn mogelijke debuut op het NK senioren komend weekend in Apeldoorn nog onzekerder. Robin is nog niet zeker van deelname, maar is als reserve nog in afwachting van toelating.

Debuut

Zijn trainingsmaatje Wessel Baas (ook 17) beleefde op zaterdag zijn debuut bij het NK indoor. Hij mocht deelnemen bij het kogelstoten en kwam in de categorie U20 tot een resultaat van 11,56 meter. Op 28 januari 2023 had hij in dezelfde kogelring nog 30 cm verder gestoten, dus helemaal tevreden was Wessel niet, maar al met al neemt hij deze ervaring weer mooi mee naar komende wedstrijden.


Marc Cinjee liep tijdens de NK 10 km in Schoorl een nieuw PR: 31,06 minuten had hij nodig om de 10 km te beëindigen. Een prachtige tijd, die hij toevoegt aan zijn palmares.

Recreanten

Ook de recreanten kwamen afgelopen weekend in actie, van pupillen tot masters waren actief tijdens de Aarcross in Alphen aan den Rijn. Daarmee zit het crossseizoen in de regio er op. De meeste SR-atleten maken zich nu op voor de 69e VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop, die op zaterdag 18 maart 2023 wordt gehouden. Start/finish nabij Restaurant Paviljoen ’t Reeuwijkse Hout.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu