20 juni 2022

Robin de Haan 3e bij NK junioren op de 800 m

Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor junioren, afgelopen weekend gehouden bij AAC in Amsterdam, liep SR atleet Robin de Haan naar de derde plaats op de 800 meter in de categorie U18. Deze knappe prestatie behaalde hij na een slopende finale, die plaatsvond op zaterdag 18 juni 2022, waarin hij een tijd liep van 1:58,43. Dat was nog een stukje sneller dan de tijd waarmee hij zich vrijdag wist te kwalificeren voor de finale (2:00,05).

• Robin de Haan in 3e positie in de NK-finale op de 800 m.
• Robin de Haan (r) als 3e op het ereschavot tijdens het NK in Amsterdam.

Trots zijn

De eerste plaats viel ten deel aan Niels Laros van Scorpio in een tijd van 1:53,72 en ook Vasco Mosselman van SAV (1:55,40) bleef Robin net voor. Desondanks mag de Reeuwijkse atleet, die al het gehele baanseizoen liet zien in goede vorm te steken, trots zijn op zijn prestatie. Derde van Nederland, daar kan hij mee terugkomen bij zijn trainers van zowel Sportclub Reeuwijk als van ATR Rotterdam, het regionale keurkorps waarvan hij al een tijdje deel uitmaakt.

1500 m

Op zaterdagmiddag, dus na de finale van de 800 meter, liep Robin de series 1.500 meter, waar hij zich bij een extreem hoge temperatuur plaatste voor de finale van die afstand op de zondag. In deze finale liep hij tweeënhalve ronde bij de eerste drie, maar in de laatste ronde versnelde de uiteindelijke winnaar Niels Laros en kon Robin het helaas niet meer bijhouden. Over de finish gaf hij aan “helemaal leeg” te zijn. Robin werd negende in een tijd van 4:15,65.

Tweede eremetaal

Zijn derde plaats op de 800 m bij het NK junioren is zijn tweede eremetaal bij een Nederlands Kampioenschap. Tijdens het NK indoor voor junioren, in februari dit jaar in Apeldoorn gehouden, wist de 16-jarige SR atleet ook al brons te pakken op dezelfde afstand.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu