Gepubliceerd 1 november 2022

Robért Smits draagt klimaatburgemeesterschap over aan Arthur van Dijk

Afgelopen maandag heeft Arthur van Dijk het klimaatburgemeesterschap van Bodegraven-Reeuwijk overgenomen van Robért Smits. Dat was ook de dag waarop de Nationale klimaatweek begon.

Klimaatburgemeester Arthur van Dijk en Robért Smits
Fotograaf Marijke Groot

De Klimaatburgemeester speelt een belangrijke rol tijdens de Nationale Klimaatweek door de inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te inspireren om duurzamer en klimaatvriendelijker te leven. Dat is hard nodig om de klimaatdoelstellingen te halen. Arthur is veel met het klimaat bezig. Met zijn groene hart en realistische blik verbindt hij verschillende partijen tijdens de Nationale Klimaatweek om samen iets voor het klimaat te doen.

Speciaal voor zijn benoeming ontving Arthur de ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die hij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat hij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Nationale Klimaatweek van start
In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal Nederland in 2050. Deze doelen kunnen we alleen halen als we ons gezamenlijk inzetten: overheid, bedrijven, organisaties en alle inwoners van Nederland. Gelukkig gebeurt er al veel in de samenleving.

Tijdens de Nationale Klimaatweek (NKW) wil het ministerie van EZK de aandacht vestigen op deze duurzame, klimaatbewuste initiatieven die vanuit de samenleving worden ontplooid. Dit jaar staat de NKW ook in het teken van energiebesparing. De NKW vindt plaats van 31 oktober tot en met 6 november en wordt landelijk afgetrapt door de minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten.

Tijdens een speciale bijeenkomst gaat hij in gesprek met alle Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters. Gedurende de Nationale Klimaatweek worden er vele activiteiten in het hele land georganiseerd om aandacht te vragen voor het klimaat. Het programma is te vinden op www.nkw2022.nl/agenda.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN