21 juni 2022

Roan van der Weide in actie op NK’s

Na de Nederlandse junioren kampioenschappen vorig weekend, waarbij Roan van der Weide 5e van Nederland op de 200 meter schoolslag is geworden en 6e van Nederland op de 100 meter schoolslag, stond hij afgelopen weekend weer aan de start van een NJK.

• Roan v.d. Weide: deelnemer NK-junioren.

Lange afstanden

Ditmaal had hij zich geplaatst voor het NJK lange afstanden waar hij de 1500 meter vrije slag zwom. Roan begon met een snelle eerste 100 meter, maar na 300 meter lukte het hem niet om lekker in zijn slag te komen. Hij tikte uiteindelijk als 16e aan.

Estafettes

Naast het NJK kwam Roan dit weekend ook in actie op het NK, hij zwom drie afstanden met de senioren estafettes. Op vrijdagavond stond de 4x 200 meter vrije slag op het programma, waarbij de ploeg als 9e van Nederland eindigde. Op zaterdag stond de 4x 100 meter wisselslag op het programma. Het NK werd afgesloten met de 4x 100 meter vrije slag. 

Volgend weekend staat voor Roan zijn laatste NK voor dit seizoen op het programma, dan komt hij in actie op het NK Sprint in Rotterdam. Hij zwemt dan de 50 meter schoolslag en de estafette 4x 50 meter vrije slag. 


0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu