21 juni 2022

Roan van der Weide in actie op NK’s

Na de Nederlandse junioren kampioenschappen vorig weekend, waarbij Roan van der Weide 5e van Nederland op de 200 meter schoolslag is geworden en 6e van Nederland op de 100 meter schoolslag, stond hij afgelopen weekend weer aan de start van een NJK.

• Roan v.d. Weide: deelnemer NK-junioren.

Lange afstanden

Ditmaal had hij zich geplaatst voor het NJK lange afstanden waar hij de 1500 meter vrije slag zwom. Roan begon met een snelle eerste 100 meter, maar na 300 meter lukte het hem niet om lekker in zijn slag te komen. Hij tikte uiteindelijk als 16e aan.

Estafettes

Naast het NJK kwam Roan dit weekend ook in actie op het NK, hij zwom drie afstanden met de senioren estafettes. Op vrijdagavond stond de 4x 200 meter vrije slag op het programma, waarbij de ploeg als 9e van Nederland eindigde. Op zaterdag stond de 4x 100 meter wisselslag op het programma. Het NK werd afgesloten met de 4x 100 meter vrije slag. 

Volgend weekend staat voor Roan zijn laatste NK voor dit seizoen op het programma, dan komt hij in actie op het NK Sprint in Rotterdam. Hij zwemt dan de 50 meter schoolslag en de estafette 4x 50 meter vrije slag. 


0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu