Gepubliceerd 12 juni 2023

Roan v.d. Weide en Bjorn Rijkaart in actie op NK Zwemmen

Van 8 t/m 11 juni vond in Amersfoort het Nederlands Kampioenschap lange baan plaats. Tijdens dit kampioenschap kwamen niet alleen de Nederlandse topzwemmers in actie als voorbereiding op het WK in Fukuoka, maar ook de Bodegraafse jeugdzwemmers Roan van der Weide en Bjorn Rijkaart stonden aan de start. 

● Bjorn Rijkaart (l) en Roan v.d. Weide in actie tijdens het NK.


Roan zwemt voor GZC DONK uit Gouda en traint bij het KNZB-opleidingscentrum in Rotterdam. Hij had zich geplaatst voor de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Bjorn zwemt voor WVZ uit Zoetermeer en had zich geplaatst voor de 50 meter rugslag, 50 en 100 meter vlinderslag, 50 en 100 meter vrije slag, 50 en 100 meter schoolslag en 200 meter wisselslag.

Donderdag begon het NK voor beide zwemmers met de 100 meter schoolslag. Roan was in vorm en eindigde met een 4e plaats net buiten het podium. Wel tikte hij aan met een mooie pr. Voor Bjorn was dit een opwarmer voor de 50 meter rugslag later in de ochtend. Bij deze laatste afstand evenaarde hij bijna zijn snelste tijd. 

Op vrijdag kwam Bjorn in actie op de 50 meter vlinderslag. Hij kwam hierbij lekker in zijn slag en zwom bijna een pr. Voor Roan stond de 200 meter schoolslag op het programma. Ondanks een sterke eerste 150 meter, lukte het hem niet om een podiumplaats te pakken en eindigde hij als 4e. 

Zaterdag was voor Roan een rustdag, maar voor Bjorn was het weer een wedstrijddag. Als eerste stond de 100 meter vlinderslag op het programma en hierbij zwom hij een mooie race. De dag werd afgesloten met een explosieve 50 meter vrije slag. 


De laatste dag van het NK, de zondag, begon voor zowel Roan als Bjorn met de 50 meter schoolslag. Roan eindigde in een spannende race als 6e, waarbij de nummers 3 t/m 6 binnen 0.47 seconden achter elkaar finishten. Bjorn had weinig tijd voor herstel, want de 100 meter vrije slag volgde al snel. Hierdoor was het lastig om zijn snelste tijd te evenaren. Bjorn sloot het NK af met de 200 meter wisselslag, waarbij hij in een mooi opgebouwde race alles heeft gegeven.

Bericht: André van Egdom / Edwin v.d. Weide 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN