Gepubliceerd 9 oktober 2022

Ringo v.d. Berg loodst De Rijnstreek naar 2-3 zege tegen Bodegraven (+ radioverslag & interview)

De Rijnstreek heeft de eerste driepunter als herstarter in de A-categorie te pakken. Ringo v.d. Berg loodste De Rijnstreek met 3 doelpunten naar een 2-3 zege in de gemeentelijke derby tegen Bodegraven.

● Ringo v.d. Berg aan de bal. Hij werd met 3 doelpunten dé man van de wedstrijd.

Spel op de wagen

Hoewel Bodegraven en De Rijnstreek in gesprek zijn voor een fusie, streden zaterdagmiddag beide clubs nog wel tegen elkaar voor de eerste driepunter van het seizoen. Het was ruim een half uur wachten totdat Ringo v.d. Berg het spel op de wagen bracht voor De Rijnstreek. In het Bodegraven-strafschopgebied vond hij kappend en draaiend de ruimte om op doel te schieten en liet doelman Stefan Tamis verslagen achter: 0-1. Bodegraven zag geen kans nog voor rust de schade te herstellen.

● Ringo v.d. Berg op weg naar de 0-1 voor De Rijnstreek.

Versterking

Bodegraven begon de 2e helft met twee belangrijke wissels. Met Mitchell v.d. Tier en Frank Veelenturf kreeg Bodegraven in de aanval een aanzienlijke impuls. En dat betaalde zich al in de 53e min. uit. Rijnstreek-goalie Simon van Rooyen kreeg de bal niet onder controle. Mitchell v.d. Tier was er als de kippen bij om er van te profiteren: 1-1.

● Mitchell v.d. Tier (l) wordt gefeliciteerd met de 1-1.

Man van de wedstrijd

Bodegraven leek door te drukken maar zakte naarmate de 2e helft vorderde weg. De Rijnstreek zag kans aanvallend meer te betekenen. En dat bleef niet zonder gevolgen. In 66e min. greep de Bodegraven-defensie weer mis om Ringo v.d. Berg af te stoppen. De behendige Rijnstreek-aanvaller scoorde beheerst de 1-2. Drie minuten later vergaloppeerde Bodegraven zich in de buitenspelval en kreeg Van de Berg weer vrij spel voor z’n 3e treffer: 1-3.

Strafschop

In de 87e min. werd de wedstrijd nog even spannend toen Robbert v.d. Herik een strafschop benutte voor de 2-3. Verder kwam Bodegraven niet en kon De Rijnstreek na jaren afwezigheid weer eens in de A-categorie een overwinning vieren in competitieverband.

● Jeroen v.d. Zanden (l) en Jack Sluijk duelleren om de bal.

Radioverslag & interview

Bodegraven-De Rijnstreek 1e helft (verslaggever André van Egdom)
Bodegraven-De Rijnstreek 2e helft (verslaggever André van Egdom)
Interview Jack Sluijk (verslaggever André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


MEEST BEKEKEN