Gepubliceerd 28 januari 2023

Rijnland wil nog zes jaar verder met dijkgraaf Rogier van der Sande

Het algemeen bestuur (verenigde vergadering) van het hoogheemraadschap van Rijnland wil graag verder met dijkgraaf Rogier van der Sande. Op woensdag 25 januari heeft de verenigde vergadering dit bekend gemaakt. Het voorstel om de termijn met zes jaar te verlengen gaat naar Gedeputeerde Staten.Van der Sande is een ervaren bestuurder met veel kennis van de regio. Hij was voorheen gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Voorafgaand aan zijn werk als provinciebestuurder was hij onder meer wethouder van de gemeente Leiden.

Nederland, Den Haag, 29-01-19 Roger van de Sande voorzitter Unie van Waterschappen. © Photo Merlin Daleman

De eerste ambtsperiode van dijkgraaf Rogier van der Sande loopt 1 september 2023 af. Conform de Waterschapswet (artikel 46) stelt de verenigde vergadering van Rijnland aan Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland en Noord-Holland voor om er een nieuwe ambtsperiode aan toe te voegen.

Gedeputeerde Staten voegt hun beschouwingen toe aan dit voorstel en stuurt het voorstel aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Het voorstel gaat daarna naar de Koning en als die akkoord is zal de Commissaris van de Koning dijkgraaf Rogier van der Sande opnieuw beëdigen. De benoeming vindt plaats bij Koninklijk Besluit voor de duur van zes jaar.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN