1 november 2022

Rijnland nr 2 meest duurzame publieke opdrachtgever

Bouwend Nederland heeft dinsdag 1 november de tweede prijs voor de meest duurzame publieke opdrachtgever uitgereikt aan hoogheemraad Thea Fierens van waterschap Rijnland. Voor de vierde keer op rij ontving de provincie Noord-Brabant de eerste prijs. Ieder jaar zet Bouwend Nederland 25 publieke opdrachtgevers in het zonnetje die zich onderscheiden in het uitvragen van duurzaamheid in hun aanbestedingen.

Hessel Heins, Thea Fierens en Dirk Jan Teeuw

Hessel Heins Wunderle, regiomanager van Bouwend Nederland en Dirk Jan Teeuw, algemeen directeur bij Gebroeders De Koning hebben de prijs aan Thea Fierens uitgereikt. Daarbij benoemden zij dat Rijnland een uitzonderlijke stijging heeft gemaakt van plaats 11 naar plaats 2. In 17 van de 18 aanbestedingen heeft duurzaamheid een relevant gewicht gehad in de gunning. Het is dit jaar voor de vierde keer dat de organisatie 25 publieke opdrachtgevers in de bouw en infra in het zonnetje zet voor duurzaamheid in de aanbestedingen.

Hoogheemraad Thea Fierens: “Het is natuurlijk fantastisch om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Toen we vorig jaar op een 11e plek stonden, leek het ons een uitdaging om in 2022 in ieder geval in de top 5 te eindigen. Dit resultaat is boven verwachting. Dat danken we natuurlijk aan de inzet van onze collega’s bij de onder andere de afdeling inkoop.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu