1 november 2022

Rijnland nr 2 meest duurzame publieke opdrachtgever

Bouwend Nederland heeft dinsdag 1 november de tweede prijs voor de meest duurzame publieke opdrachtgever uitgereikt aan hoogheemraad Thea Fierens van waterschap Rijnland. Voor de vierde keer op rij ontving de provincie Noord-Brabant de eerste prijs. Ieder jaar zet Bouwend Nederland 25 publieke opdrachtgevers in het zonnetje die zich onderscheiden in het uitvragen van duurzaamheid in hun aanbestedingen.

Hessel Heins, Thea Fierens en Dirk Jan Teeuw

Hessel Heins Wunderle, regiomanager van Bouwend Nederland en Dirk Jan Teeuw, algemeen directeur bij Gebroeders De Koning hebben de prijs aan Thea Fierens uitgereikt. Daarbij benoemden zij dat Rijnland een uitzonderlijke stijging heeft gemaakt van plaats 11 naar plaats 2. In 17 van de 18 aanbestedingen heeft duurzaamheid een relevant gewicht gehad in de gunning. Het is dit jaar voor de vierde keer dat de organisatie 25 publieke opdrachtgevers in de bouw en infra in het zonnetje zet voor duurzaamheid in de aanbestedingen.

Hoogheemraad Thea Fierens: “Het is natuurlijk fantastisch om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Toen we vorig jaar op een 11e plek stonden, leek het ons een uitdaging om in 2022 in ieder geval in de top 5 te eindigen. Dit resultaat is boven verwachting. Dat danken we natuurlijk aan de inzet van onze collega’s bij de onder andere de afdeling inkoop.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu