Gepubliceerd 18 juli 2023

Rijnland gebruikt put van Broekhoven als waterberging

Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de Put van Broekhoven in Nieuwerbrug uit 1937 aangekocht om het als extra waterberging te kunnen gebruiken in tijden van extreme neerslag. Hoe het zal worden ingezet en wat daarvoor nodig is en de gevolgen daarvan, zal nog verder worden onderzocht.

Het 2 meter lager gelegen waterpeil en de ligging in de oksel van de Oude Rijn en de Enkele Wiericke maken de Put voor waterberging vooralsnog geschikt.

De heftige regenbuien van de laatste jaren maken het noodzakelijk om de waterberging van de polders Weijpoort en Lange Weide uit te breiden met tenminste 50.000 kubieke meter waterbergingsruimte.

Tekst Wim Minnaard
Bron: Waterschap Rijnland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en kans op  sneeuw

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. De temperatuur is 0°C.

In de middag trekt de hemel dicht en later in de middag en in de avond valt er winterse neerslag. De matige wind waait uit het zuiden. Het blijft met 2°C als maximum fris.

In de nacht bewolkt weer en in eerste instantie nog winter neerslag. De minimumtemperatuur wordt 0°C.

Maandag bewolkt weer. In de ochtend valt er nog winterse neerslag. In de middag en avond valt er regen. De matige wind is zuidoost. De thermometer geeft in de middag 2°C aan.

Foto: De Groene wereld Kans op sneeuw

 

 

MEEST BEKEKEN