Gepubliceerd 18 juli 2023

Rijnland gebruikt put van Broekhoven als waterberging

Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de Put van Broekhoven in Nieuwerbrug uit 1937 aangekocht om het als extra waterberging te kunnen gebruiken in tijden van extreme neerslag. Hoe het zal worden ingezet en wat daarvoor nodig is en de gevolgen daarvan, zal nog verder worden onderzocht.

Het 2 meter lager gelegen waterpeil en de ligging in de oksel van de Oude Rijn en de Enkele Wiericke maken de Put voor waterberging vooralsnog geschikt.

De heftige regenbuien van de laatste jaren maken het noodzakelijk om de waterberging van de polders Weijpoort en Lange Weide uit te breiden met tenminste 50.000 kubieke meter waterbergingsruimte.

Tekst Wim Minnaard
Bron: Waterschap Rijnland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN