Gepubliceerd 17 juli 2022

Rijnland energieneutraal in 2030

De verenigde vergadering van Hoogheemraadschap Rijnland heeft met een overweldigende meerderheid op woensdag 29 juni 2022 ingestemd met het vernieuwde uitvoeringsprogramma energieneutraliteit 2.0. Energiebesparen en duurzame energie zijn urgenter geworden vanwege de oorlog in de Oekraïne, met als gevolg beperkte gasleveringen en hoge energieprijzen.

Bestuurder Thea Fierens op de zonneweide bij onze AWZI in Katwijk

Het hoogheemraadschap van Rijnland wil in 2030 net zoveel energie opwekken als gebruiken. Rijnland is al een aantal jaar bezig om energie te besparen en maakt al gebruik van alternatieven als zonne- en windenergie. Daarnaast wordt samenwerking gezocht met de omgeving, zoals HVC en Groene Cirkels om duurzame energie op te wekken uit reststromen (biogas) en warmte uit afvalwater.

In 2018 is het eerste uitvoeringsprogramma energieneutraliteit vastgesteld door de Verenigde Vergadering. In het uitvoeringsprogramma staat beschreven op welke manier en welke locatie Rijnland de opgave gaan realiseren. Door de dynamiek in de markt was het noodzakelijk dit programma bij te stellen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN