Gepubliceerd 15 februari 2024

Rijk helpt systeem aanleggen voor rest- en aardwarmte

De provincie Zuid-Holland beschikt over verschillende warmtebronnen: restwarmte uit de industrie en aardwarmte uit de ondergrond. De Rijksoverheid kan Zuid-Holland helpen met het beter ontsluiten van deze bronnen en de koppeling aan het warmtesysteem. Dat is efficiënter dan individuele warmtepompen.

Bron: website provincie Zuid-Holland

Dat het Zuid-Hollandse warmtesysteem nu een nationaal project wordt, betekent niet dat het ministerie van EZK de regie van gemeenten overneemt. Wel kunnen infrastructurele projecten naar voren worden gehaald in de programmering.

De Rijksoverheid kan dit doen met een ministeriële regeling. Ook betekent het dat gemeenten en de regio betere ondersteuning gaan krijgen – expertise en beter passend beleid – om warmteplannen te realiseren.

Tekst: Anneke Bekker
Bron: website provincie Zuid-Holland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN