5 februari 2023

Revanche FC Aalsmeer pijnlijk voor ESTO

De allereerste wedstrijd van dit seizoen in de 2e klasse D legde ESTO de Aalsmeerders nog op de pijnbank. Dat was zuur omdat zij zich behoorlijk versterkt hadden, maar dat was bij ESTO ook het geval. In de return afgelopen zaterdag namen de mannen uit Aalsmeer revanche door ESTO na afloop met een 5-1 nederlaag de kleedkamers in te sturen. De zeer efficiënt opererende ploeg had maar weinig kansen nodig om te scoren.

● Bas van Zoest kopt net over voor ESTO.

Snelle voorsprong

Aan de bal waren ze sterk en domineerden in het veroveren van de bal. Al binnen 8 minuten moest Joey Anker de bal uit het net halen vanwege een snelle aanval over de linkerflank en een intikker voor de 0-1. Zeven minuten later viel in een vergelijkbare situatie, afgerond met een fraaie lob, de 0-2. Aalsmeer had twee kansen en stond na een kwartiertje met 2-0 voor. ESTO schoof daarna op richting het doel van de tegenstander. Dat leverde in de 34e minuut  een voorzet op van Lars Verheul die door een arm in het strafschopgebied van Aalsmeer werd gekeerd. Gedecideerd legde de scheidsrechter de bal op de stip en Wouter-Jan Bos schoot onberispelijk de aansluiter binnen: 1-2.

Met 1-2 op het scorebord ging ESTO met goed voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Het zat echter niet mee toen in blessuretijd de Aalsmeerse inzet na een corner net iets gretiger was om de 1-3 binnen te tikken.

Weinig uitgespeelde kansen

Na rust creëerde ESTO nauwelijks uitgespeelde kansen en was het een fraaie kopbal in de verre hoek die de 1-4 op het scorebord zette. Moeizaam zocht ESTO in een al bijna verloren duel naar een opening in de degelijke Aalsmeerse defensie. In de 80e minuut lukte het Aalsmeer weer een kans te verzilveren voor de eindstand van 1-5.

● Jesper de Heij als invaller in kansrijke positie. Het werd geen doelpunt.

Volgende week gaat ESTO in Leiderdorp op bezoek bij RCL. De wedstrijd begint om 14.30 u.

● Bericht: Han Koevoets

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu