18 september 2022

Repaircafé in Huis van Alles aan de vromade

In Bodegraven is een groep vrijwilligers wekelijks actief in het Repair Café. In het Huis van Alles aan de Vromade 1b is een van de klaslokalen ingericht als werkplaats.

Huis van Alles Vromade

Iedere vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur zitten de mannen te wachten op een ieder die iets wil laten repareren. Wanneer het “onder de arm” is mee te nemen, gaan zij samen met de eigenaar van het apparaat aan de slag. Handig gereedschap en een computer om de precieze aanpak op te zoeken zijn beschikbaar. Maar vooral heel veel ervaring en doorzettingsvermogen van deze vrijwilligers zorgen voor een hoog slagingspercentage van reparaties. Afgelopen jaren is wel 70 % van alle aangeboden spullen weer gebruiksklaar mee terug gegeven. Bovendien is het er gezellig en levendig.

Handige vrijwilligers zijn natuurlijk altijd welkom om het team aan te vullen! Dan kan meer kennis en ervaring ingezet worden om duurzamer en goedkoper leven mogelijk te maken. De contactpersonen zijn: Teun van Mourik (06-4304 7328) of Esther van den Bor (06 2917 3341).

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu