18 september 2022

Repaircafé in Huis van Alles aan de vromade

In Bodegraven is een groep vrijwilligers wekelijks actief in het Repair Café. In het Huis van Alles aan de Vromade 1b is een van de klaslokalen ingericht als werkplaats.

Huis van Alles Vromade

Iedere vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur zitten de mannen te wachten op een ieder die iets wil laten repareren. Wanneer het “onder de arm” is mee te nemen, gaan zij samen met de eigenaar van het apparaat aan de slag. Handig gereedschap en een computer om de precieze aanpak op te zoeken zijn beschikbaar. Maar vooral heel veel ervaring en doorzettingsvermogen van deze vrijwilligers zorgen voor een hoog slagingspercentage van reparaties. Afgelopen jaren is wel 70 % van alle aangeboden spullen weer gebruiksklaar mee terug gegeven. Bovendien is het er gezellig en levendig.

Handige vrijwilligers zijn natuurlijk altijd welkom om het team aan te vullen! Dan kan meer kennis en ervaring ingezet worden om duurzamer en goedkoper leven mogelijk te maken. De contactpersonen zijn: Teun van Mourik (06-4304 7328) of Esther van den Bor (06 2917 3341).

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu