Renovatie atletiekbaan Reeuwijk-Brug vertraagd

De renovatie van de atletiekbaan in Reeuwijk-Brug heeft vertraging opgelopen, waardoor SC Reeuwijk wellicht t/m oktober moet wachten voordat de leden weer gebruik kunnen maken van de baan.

Raadsinformatiebrief

Het college stelt in een raadsinformatiebrief aan de leden van de gemeenteraad dat na de succesvolle aanbesteding bij het verwijderen van de kunststof toplaag grote, onverwachte onregelmatigheden zijn aangetroffen in de ondergrond. Deze onregelmatigheden zullen tot hoogteverschillen in de atletiekbaan leiden, dit betekent dat de baan niet zal worden goedgekeurd door de atletiekunie.

Renovatie tijdelijk stil

In overleg met de aannemer en de adviseur is besloten de renovatie tijdelijk stil te leggen. Het herstel van de ondergrond vraagt om aanpassing van het bestek. Hiervoor is opdracht gegeven.

• De toplaag van de atletiekbaan is verwijderd, waarna onregelmatigheden in de ondergrond werden aangetroffen..

Meerkosten

Het uitgangspunt is dat er een door de atletiekunie goedgekeurde en veilige baan wordt aangelegd. Het herstel van de ondergrond leidt tot onvoorziene meerkosten. Deze kosten zijn nog niet definitief bekend, maar zullen opgevangen kunnen worden binnen het totale renovatiebudget voor de buitensport omdat er bij andere opdrachten aanbestedingsvoordelen waren. In overleg met de atletiekvereniging wordt onderzocht hoe zij een bijdrage kunnen leveren in de meerkosten.

0 Shares
Sluit Menu