Gepubliceerd 12 mei 2024

Remise voor beter Rohda’76

Rohda’76 was bij Linschoten de bovenliggende partij maar hield aan het streekduel slechts één punt over: 1-1.

,,Dit kan weleens een beslissend punt zijn,” zo verwoordde Ard Hoogendoorn het gelijke spel van de blauwwitten. Hij doelde op het voorkomen van het spelen van promotie-degradatiewedstrijden na de reguliere competitie. In de strijd om lijfsbehoud is ieder punt meegenomen. Hoogendoorn verving Arjen Linstra die vanwege privéomstandigheden de coaching van zijn team moest overlaten aan zijn vervanger.

In de eerste helft toonde Rohda’76 zich de bovenliggende partij. Jeroen Schouten raakte de lat en ook Mitchell van Waveren en Tygo Zwaan doken in kansrijke positie op voor het Linschoten-doel. Beiden hadden te veel tijd nodig voor de beslissende uithaal.

● Jeroen Schouten (blauw shirt) wordt belaagd door drie tegenstanders. (Foto: Don van der Meer)

Ongelukkig moment

Tien minuten na de thee viel alsnog de verdiende openingstreffer. Uit een vrije trap buiten de  zestien schoot Van Waveren met scherp: 0-1. En zo leek de eerste uitoverwinning bij Linschoten sinds 2014 in de maak. Daar dacht de scheidsrechter anders over. De onpartijdige meende dat Rick Baelde bij een sliding de bal met de hand had beroerd en wees naar de stip. Met dat buitenkansje wist de thuisclub wel raad: 1-1.

,,Een ongelukkig moment, maar over het algemeen ben ik niet ontevreden,” vatte Hoogendoorn het wedstrijdverloop samen.

Rohda’76 kan zich komende zaterdag 18 mei thuis definitief in veiligheid spelen door Woerden met lege handen naar huis te sturen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

● Bericht: André van Egdom | Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN