Gepubliceerd 8 oktober 2023

Reismaatjes gezocht voor jongeren die zelfstandig willen reizen

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de organisatie De Reiskoffer slaan de handen ineen om leerlingen van het speciaal onderwijs tussen 10 en 18 jaar de kans te bieden om zelfstandig te leren reizen. Onder het project ‘Samen Reizen met…’ worden vrijwillige reisbegeleiders gezocht om kinderen te begeleiden van en naar school, zowel in het openbaar vervoer als op de fiets.

Het doel van dit initiatief is het vergroten van het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en mobiliteit van deze bijzondere kinderen. Reisbegeleiders spelen een cruciale rol bij het helpen van deze jongeren om zelfstandig naar school te reizen.

Irma Kooiman, contactpersoon voor het project, nodigt geïnteresseerden uit om zich aan te melden als reisbegeleider. Ze kunnen contact opnemen via e-mail: irmakooiman@carolienaalders.nl. Meer informatie over De Reiskoffer en het project ‘Samen reizen met…’ is te vinden op de website www.dereiskoffer.nu.

Tekst Anneke Bekker
Bron: persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN