5 januari 2022

Reinigingsheffingen verhoogd met inflatiecorrectie 1,5%

De tarieven voor reinigingsheffingen zijn in 2022 verhoogd met de algemene inflatiecorrectie van 1,5%. Op basis van een evaluatie is de toegangsheffing bij het milieustation vervallen. De kosten voor het milieustation worden weer volledig gedekt via het vaste tarief, dat daardoor met circa 6 euro is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Een inworp in de restafval containers kost in 2022 1,79 euro, het was 1,77 euro.

Om lange rijen voor de milieustraat te voorkomen, is het noodzakelijk om van tevoren te reserveren. De toegang is gratis. Er wordt nog wel 10 euro gevraagd voor het inleveren van een autoband met velg en kleine gasflessen. Grote gasflessen, huishoudelijk afval, bitumen, geïmpregneerd hout, bielzen en gemengd verbouwingsafval kost per 0,25 m3 20 euro.

Voor het verwerken van bedrijfsafval wordt 21% BTW in rekening gebracht.

De volledige tarievenlijst is te vinden op Gemeenteblad 2021, 479087 | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl)

Lees ook: Entree heffen bij milieustation heeft nadelig effect op afval scheiden

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken, opklaringen en later buien

In de ochtend is het bewolkt en in eerste instantie zijn er nog opklaringen. De zwakke wind is zuidoost. In de loop van de middag en inde avond vallen er enkele buien. De matige wind draait naar de westhoek. Het kwik loopt op naar 21°C maar in de buien zakt de temperatuur een aantal graden. 

Foto: Weerwoord.be Later buien

 

De nacht verloopt bewolkt waaruit wat regen kan vallen. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Dinsdag wisselend bewolkt en opklaringen. In de ochtend vallen er regenbuien. De matige en af en toe vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Veel warmer dan 17°C wordt het niet.

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu