30 november 2021

Regels niet goed nageleefd blijkt uit gedragsonderzoek

Het RIVM onderzoekt sinds het begin van de coronacrisis de effecten van corona op ons gedrag. De uitkomsten van de 16e ronde van het gedragsonderzoek zijn bekend. De vragenlijst is afgenomen in tussen 20-24 oktober. Dat is drie weken na het ingaan van versoepelingen, zoals geen afstand meer houden en het invoeren van het coronatoegangsbewijs. De volledige uitkomsten zijn te vinden op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Van de deelnemers die coronagerelateerde klachten hebben gehad, geeft bijna de helft (48%) aan dat ze zich niet hebben laten testen. Daarnaast heeft 29% alleen een zelftest gedaan. Het hebben van klachten is ook de meest genoemde reden voor een zelftest, dit ondanks het dringende advies om met klachten een test te laten doen door de GGD. Ook is bijna driekwart van de deelnemers ondanks klachten naar buiten geweest en heeft een op de drie thuis bezoek ontvangen.

Het percentage dat 80% of meer thuis werkt, is verder gedaald. In juni 2020 was dat 69%, in januari, 50% in juni en 28% in oktober. Deelnemers zijn zich vergeleken met september wel meer gaan houden aan de adviezen om niet op bezoek te gaan bij kwetsbaren en ouderen. Ook geeft een meerderheid aan dat zij vergeleken met vóór corona nog altijd minder vaak naar horeca/theater/museum gaan (60%) en minder vaak afspreken met vrienden en familie (54%).

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu