SGP en Burgerbelangen stellen vragen over bouw Aula

De fracties van de SGP en de lokale partij Burgerbelangen hebben 26 juli vragen gesteld over de voorgang van de bouw van de Aula aan de Schinkeldijk in De Tempel.
De nieuwe aula op de begraafplaats aan de Schinkeldijk in Reeuwijk had al in april 2019 opgeleverd kunnen worden als de bank zich niet als financier had teruggetrokken. Vanwege financieringsproblemen is de bouw in februari gestopt.

Het college schrijft in een raadinformatiebrief dat de gemeente heeft onderzocht op welke manier de gemeente de begrafenisondernemer zou kunnen helpen om de financiering rond te krijgen. Afgesporken is dat Brouwer de Koning zelf de financiering zou gaan regelen zodat de bouw hervat kon worden.

Omdat de bank volgens de begrafenisondernemer de indruk wekte dat het goed zou komen, is op 5 oktober 2018 begonnen met de bouw. Toen de bank zich alsnog terugtrok konden de termijnfacturen van de aannemer niet betaald worden heeft de aannemer de bouw in februari 2019 stopgezet.

In de commissie Ruimte van mei vertelde wethouder Oskam dat de ondernemer verwacht dat de bouw eind juli hervat kan worden. De heer Wiro van der Werf, eigenaar van Brouwer de Koning, verwijst voor een reactie naar zijn advocaat. Die kon wegens vakantie nog niet reageren.

0 Shares
Sluit Menu