Is risico bewoner plattelandswoning aanvaardbaar

Reinoud Doeshot (GL) en Lisbeth Hertogh (PvdA) hebben moeite met het afgeven van een concept verklaring van geen bedenkingen voor het omzetten van bedrijfswoningen in plattelandswoningen in het sierteeltgebied. Bewoners van een plattelandswoning krijgen minder bescherming dan bewoners van eem reguliere woning. De bewoner van de plattelandswoning mag de bedrijfsvoering niet belemmeren.

Het omzetten van een bedrijfswoning in een plattelandswoning is nodig omdat de bewoners geen binding meer hebben met het bedrijf. Voorheen woonde de kweker in de bedrijfswoning maar de kwekerij is verkocht en de voormalige eigenaar is in de bedrijfswoning blijven wonen.

Doeschot is bang dat de bewoners van de plattelandswoning extra veel risico lopen om blootgesteld te worden aan bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen die op het bedrijf worden gebruikt. Als de eigenaar van het bedrijf in de woning woont is er nog een belang om voorzichtig te zijn met bestrijdingsmiddelen maar de vraag is of die er ook is als de bewoner geen binding heeft met het bedrijf.

A.s. woensdag komt dit onderwerp als bespreekstuk in de gemeenteraad. De gemeenteraadsvergadering wordt vanaf 20.00 uur live uitgezonden op Radio en TV Bodegraven.

Omzetten van bedrijfswoningen in plattelandswoningen

0 Shares
Sluit Menu