Gepubliceerd 21 juli 2021

‘Snotneuzen’ nemen afscheid van De Regenboog

Bij een gedenkwaardig jaar hoort een heel bijzonder afscheidscadeau. De 38 leerlingen uit groep 8 van basisschool De Regenboog in Reeuwijk-Brug overhandigden een gedenktegel. In een groen covidsymbool was de tekst ‘De snotneuzen van de Regenboog’ en ‘Covid jaar 2020-2021’ gegraveerd.

Hoe toepasselijk het cadeau was, bleek tot op de grote dag zelf. Acht Projectgroep leerlingen uit de groep waren tijdens een museumbezoek in aanraking gekomen met een achteraf positief geteste begeleider. Gelukkig kregen ze allemaal een negatieve testuitslag en kon het feest van de afscheidsmusical beginnen.

De covid gedenktegel

Expeditie Beachclub bood doldwaze taferelen waarbij het decor zelfs Joop van de Ende nog jaloers zou maken. Uiteindelijk wist inspecteur Storm alle eindjes aan elkaar te knopen en kregen de daders onderdirectrice Evelien Netjes en handige Harry als straf dat ze Expeditie Beachclub in de wintermaanden moesten omtoveren tot Expositie Beachclub.

De musical kon maar liefst zes keer geheel corona-proof opgevoerd worden. Naast uitvoeringen voor de overige leerlingen en de ouders waren er ook voorstellingen voor opa’s en oma’s en andere genodigden.

gv

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN