28 september 2020

‘Coppie Koffie’ met politie in Reeuwijk-Brug geslaagd

Opgezet door de politie in Eindhoven blijkt het initiatief ‘Coppie Koffie’ bij veel korpsen inmiddels een  succes te zijn. Ook in Reeuwijk-Brug, waar afgelopen zaterdag de wijkagenten en Boa’s samen met de mobiele koffiebar van de politie te vinden waren in winkelcentrum Het Westplein. 

Of het nu ging om een praatje, preventietips, concrete hulpvragen of klachten met betrekking tot overlast, naast het schenken van een lekker bakkie ging de politie uitgebreid in op alle vragen van de aanwezige inwoners. Die kwamen overigens niet alleen uit Reeuwijk-Brug, maar ook uit andere delen van de gemeente. 

Buiten de verkeersveiligheid in het dorp en ‘echte’ politie-aangelegenheden, ging het opvallend vaak over sociaal-maatschappelijke problemen die nu een rol spelen. Burgemeester Christiaan van der Kamp, ook aanwezig, luisterde aandacht mee met de gesprekken die gevoerd werden tussen de medewerkers van de politie, de Boa’s en inwoners.  

Een van de initiatiefnemers, wijkagent Martin Oost zit inmiddels al 35 jaar in het politievak en is blij met dit succes. De doelstelling van dit project is niet alleen het verhogen van de zichtbaarheid van de politie, maar daarnaast moet het een laagdrempelige manier zijn om met elkaar in contact te komen. In die behoefte werd afgelopen zaterdag duidelijk voorzien. Wat Martin Oost betreft komt er dan ook zeker een vervolg. 

0 Shares
Sluit Menu